16 februari 2014

Mycket sport nu - och serieledning!


OS-Guld - igen!


Dessa dagar är inte som andra dagar. Ett OS pågår någonstans långt borta i Ryssland. Medaljerna formligen regnar över våra svenska OS-deltagare. Det är vackert, häftigt, rörande, omtumlande och fantastiskt roligt att få ta del av allt detta. 

Mitt under denna globala idrottsfest pågår dock en annan fest som hamnar i lite skymundan i media men inte bland oss supportrar. Tänker då självklart på vårt underbara ishockeylag som börjar övertyga allt mer nu när säsongen närmar sig sitt antiklimax. 

Eller vad säger man om:

Djurgården - Västerås  3-4 (sudden)
Västerås - Asplöven 5-1
Rögle - Västerås 2-3 

Tre matcher av "måste-vinna-karaktär" och vi vinner alla tre! Laget plockar hem åtta(8) av nio(9) möjliga poäng mot motståndare som var för sig kämpar för att positionera sig i tabellen inför kommande playoff och kvalseriespel. 

Imponerande, är bara förnamnet!

Enligt vissa källor uttryckte sig Joakim Fagervall ungefär så här efter matchen mot Djurgården:
- Vi vill vinna matcher och skiter i hur underhållande spelet är. Vill man ha underhållning får man gå på teater!

Efter matchen mot Asplöven hemma sa samme Fagervall, enligt källor, ungefär så här:
- Skönt med en match där man slipper stå med rännskita i båset!

Vad Fagervall sagt efter segern mot Rögle har jag ingen aning om. Kanske han bara lät resultatet tala?

Tabelläget är minst sagt gynnsamt inför fortsättningen. Än är det för tidigt att ropa hej till direktplats för spel i kvalserien men vi har nog halva skridskon där...

De intryck jag fick under, och efter, matchen mot Rögle var att Gulsvart kontrollerade tillställningen på ett ganska bra sätt men att en olycklig(!) utvisning på Fryklund gav RBK en biljett in i matchen. De lyckades både reducera och kvitterar via spel i powerplay. Däremellan han även Jeremy Williams med att bränna en straff! 

På något sätt känns det riktigt bra att just Markus "Slangen" Söderkvist fick bli matchhjälte med sitt backsskott fram till 3-1 i sista perioden. Tänk så många skott han själv blockat under säsongen, så mycket smärta han tagit  för laget, innan han själv fick stå och panga in trissan från blå. Personligen har jag alltid föredragit "Slangen" på en backplats....

- Här finns förövrigt en länk till Hockeyallsvenskan med bilder från matchen mot Rögle: Länk

-----------------

Rykten är rykten men i dagarna kom ett rykte som verka innehålla en del substans:

Källa

Det inte många vet, om denna värvning stämmer, är att samme spelare var på gång till Västerås redan under hösten! Erik Lindhagen var en av de spelare som låg pyrt till i LHC:s trupp när de började panikvärva pga sitt usla tabelläge i SHL. I samband med det påstås att VIK:s sportchef var framme och högg på Lindhagen. En övergång var väldigt nära, men, skrinlades då LHC backade ur affären. Det fanns även ett annat lag från hockeyallsvenskan som var med i denna jakt men vilket lag framkom aldrig.

-----------------

Nu väntar tre matcher där två får anses vara av väldigt stor betydelse för vår möjlighet att ta en direktplats till kvalserien:




Sexpoängsmatch
Visst är alla matcher lika viktiga nu när vi ska försöka befästa våra direktplats till kvalserien men trots det vill jag nog lyfta fram matchen mot Karlskrona, redan nu på måndag, som en nyckelmatch. Seger mot KHK och gapet till fjärdeplatsen blir väldigt behaglig. Just nu har vi sju poäng upp mot KHK och kan vi vinna blir avståndet tio poäng. Förlorar vi, däremot, är avståndet hastigt och lustigt bara fyra(4) poäng! Därav uttrycket "sexpoängsmatch".....

Troja borta kommer självklart bli en rysare. Men där förväntar jag mig att vi knaprar med oss minst en poäng men gärna fler. Så länge Troja har något att spela för kommer de vara nog så svårsmälta. 

När det gäller Malmö hemma handlar det mer om prestige. Med största sannolikhet kommer vi drabba samman i en kommande kvalserie och det finns därför ett stort symbolvärde i denna drabbning. Vi har nog råd att förlora, men, vill vi göra det? Kan ses som en förpostfäktning innan allvaret i KS?

Min prognos de kommande tre matcherna blir:

Västerås - KHK  3 poäng (uddamålsseger)
Troja - Västerås  1 poäng (förlust i sudden)
Västerås - Malmö 2 poäng (seger på straffar)

---------------------

Kan inte låta bli! Våra kommande(!) motståndare i kvalserien, AIK, har det inte lätt. Deras supportrar suktar och längtar efter positiva förändringar i laget inför KS.


Det är tungt att vara Gnagare i dessa tiden....
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar