12 februari 2014

Seger mot Djurgården....

Seger på Hovet..


Djurgården - Västerås 3-4 (sudden)

Makalöst, otroligt, huvudlöst, obegripligt, fantastiskt, enastående, märkligt, underligt, härligt!Ungefär så vill jag sammanfatta mina intryck av matchen mellan Djurgården och Västerås på hovet under gårdagskvällen.


För det första: - Jag såg inte matchen!

För det andra: - Jag följde matchen via Everysport, #twitter och Swehockey.

För det tredje: - Jag såg matchen mellan Rögle - Malmö

För det fjärde: - Jag valde att inte köpa matchen på S24 pga att det vid tidigare tillfällen fungerat - uselt!På något sätt var det väldigt intressant att följa matchen via olika sociala medier då de kommentarer som flödade gav en mycket bra känsla för vad som faktiskt utspelade sig på isen. Här ett litet axplock av kommentarer på #twitter:Jag tror vi alla kan enas om att denna säsong är en annorlunda säsong. Sällan har väl så många supportrar ondgjort sig över lagets oförmåga att spela ishockey samtidigt som laget kanske gör sin bästa säsong någonsin, poängmässigt, i allsvenskan!

Det ironiska är att den kritik som laget möts av från motståndarsupportrar är samstämmigt med den kritik som laget får från sina egna supportrar.
- Det går långsamt och omständligt
- Vi har backar som inte kan slå ett förstapass
- Vi har ingen fungerande offensiv
- Vi har Jeremy Williams som vinner matcher
- Vi har Jonas Fransson som vinner matcher
- Vi spelar otroligt defensivt och tråkigt


Men vad fan ska man klaga på - egentligen? Kolla tabellen....
Man kan lugnt säga att vi supportrar nog aldrig kommer bli riktigt nöjda. Vi har alla varit med om säsonger då laget stundtals briljerat med härligt offensivt spel men poängen istället uteblivit. Då lackar vi ur och ropar på "att vi måste bli bättre defensivt". Denna säsong vinner vi matcher på en grym defensiv och skriker då istället efter "att vi måste bli bättre offensivt". Knepigt, sa Bull! Tokigt, sa Bill!


Det vi kan vara överens om är att Gulsvart är äckligt stabila, ständigt hittar nya vägar att vinna, och bryr sig fullständigt blanka fan i hur det ser ut i matchen. De är, med all rätt, väldigt nöjda med de 83 poäng som spelats in. Vi är SERIELEDARE för sjuttons gubbar! Sug på den Djurgårdare, Boforsare och SSK:are. 


Personligen gläds jag mycket över att det var just Kenndal McArdle som fick skotta in kvitteringspucken till 3-3. En härligt spelartyp som sannolikt kommer växa allt mer när matcherna blir än mer viktiga. Kanske blir McArdle den "tungan på vågen-spelare" i ett kommande KS som vi saknat tidigare! För visst tar vi oss till kvalserien nu, va, va, va? för att citera Håkan Söderberg på Viasathockey.

Nu är det bara att ladda om för en ny nagelbitare. Asplöven i ABB Arena torsdag kväll. Kan vi vinna med uddamålet igen efter 59 minuters magknip på läktaren?

Väl mött....
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar