28 februari 2014

Inför Södertälje...


Dagen efter den stora värvarkalabaliken. När man synar vad som hänt är det framförallt tre lag som passat på att rensa i sina led. SSK, Almtuna och Asplöven har skickat iväg en hel drös spelare. Så många att de nu får det bekymmersamt att ställa fullt lag på isen de två återkommande omgångarna av hockeyallsvenskan. Det blir till att fylla på med juniorer.

Har alldeles för en stund sedan varit i kontakt med en väl insatt supporter till SSK som låter berätta att laget, i kvällens match mot oss, kommer fyllas på med en mängd juniorer.

Från Twitter:


Själva väljer vi att vila spelare som Tomas Mitell, Luca Caputi, och Jonas Fransson. Dessutom är Mårtensson fortsatt avstängd, Johan Jonsson spelar inte mot SSK(avtal), Evan McGrath är inte spelklar(papper), och Jeremy Williams fortsatt skadad. 

www.vik.se publicerade man följande laguppställning inför kvällens match:

Boltshauser (Fransson)

Marklund – Fornataro – Hyka
Helmersson – Söderkvist 

Bergquist – Johansson – Romano
Frisk – Bengtsson

McArdle – Lindhagen – Legein
Emmerdahl – Lindh

Bromé – Frycklund – Jonsson
Extra: Larsson

Som synes nya konstellationer i kvällens match. Lite spännande att se vad Fornataro kan uträtta med sina nya vingar. 

Själv känner jag mig lite vilsen inför kvällens match. Plötsligt gäller det - ingenting! En ovan känsla i en säsong där tidigare matcher hela tiden haft karaktären av "vinna eller försvinna" i kampen om direktplats till kvalserien. 

Värre då för Karlskoga och Djurgården som kämpar vidare om tredjeplatsen i tabellen. En kamp som dessutom fått helt nya förutsättningar efter de senaste dagarnas spelaromsättning i klubbarna. Djurgården möter idag ett kraftigt försvagat Asplöven medan Karlskoga tar sig an ett betydligt starkare motstånd i form av Karlskrona.

- Plötsligt känns det som om Djurgården fått ett Wildcard till kvalserien!

Som vanligt är hockeyallsvenskan riktigt spännande ända till slutet. Under återstående två omgångar ska det avgöras vilka tre lag som slutligen tar direktplatserna till kvalserien samt vilka fyra lag som går till playoff. Underbart på alla sätt och vis. Speciellt då vi själva inte är inblandade!

Det enda som är klart är att Malmö och Västerås spelar i kvalserien samt att Björklöven och Troja får lirar negativt kval. Övriga lag har alla mycket att spela för...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar