18 februari 2014

Hur blir det nu då.....

Bloggen spänner på sig tankemässan och spekulerar i de avslutande omgångarna av hockeyallsvenskan. Väljer att fokusera på våra matcher samt KHK:s. Här kommer mina vindlande tankar..2014-02-20 19:00 IF Troja/Ljungby - VIK Västerås HK
- Varning, varning! Här finns stor risk för en plump i protokollet. Av tradition har vi svårt att avfärda detta hockeylag. Med stort hjärta och mycken slit brukar Troja alltid komma ut bra och göra matcherna jämna. Speciellt på hemmaplan. Dessutom känns det närmast osannolikt att vi ska kunna fortsätta, och fortsätta, med våra vinster på bortaplan. Nä, jag är skeptiskt. 
Tips: 2-2 
Poäng: 1

2014-02-22 19:30 VIK Västerås HK - IF Malmö Redhawks
- Nu vankas ren seriefinal mellan seriens två bästa lag. Inget snack om saken. Troligen har båda lagen råd med en förlust och kan därför ösa på framåt för fulla muggar. En ren förpostfäktning mot det som komma ska i kvalserien. Här vill båda lagen pinka in revir. Visa vem som är störst, bäst, och starkast. Gissar att Gulsvart kommer vara tokladdade och göra säsongens bästa insats, alla kategorier, och fullständigt köra över Pågarna...
Tips: 5-1
Poäng: 3

2014-02-24 19:00 IK Oskarshamn - VIK Västerås HK
- Oj, oj, oj! Detta blir en svår, mycket svår, uppgift. Oskarshamn är på jakt efter playoff och med en Andreas Valdix i högform blir de en tuff nöt att knäcka. Troligen alldeles för tuff.  Här luktar det förlust så det bara skriker om det. Även om Jonas Fransson spelar som i trance kommer det hela sluta med en hedersam förlust...
Tips: 3-1
Poäng: 0

2014-02-26 19:00 VIK Västerås HK - Mora IK
- Läskiga Mora på besök. Ännu ett lag som jagar playoff. Ser vi inte upp för deras omställningshockey kan det bli riktigt tufft. Här gäller att spela disciplinerat, lägga puckar djupt, och INTE bjuda på spelvändningar. Klarar vi av detta så ror vi hem tre poäng.
Tips: 4-2
Poäng: 3

2014-02-28 19:00 Södertälje SK - VIK Västerås HK
- Nu är SSK avhängda från playoff och har bara äran att spela för. Vi, däremot, spelar för serieseger och lite sköna prispengar. Ser inte varför vi ska behöva förlora denna drabbning. Enda orsaken skulle vara att vi redan är klara för KS och spelarna därför inte går för fullt.
Tips: 1-3
Poäng: 3


2014-03-04 19:00 VIK Västerås HK - Almtuna IS
- Sista grundseriematchen. Troligen är allt avgjort. Inget av lagen har något att spela för. Matchen får karaktär av vänskapsmatch. Kan sluta hur som helst. Troligen kommer Almtuna ha en hetare vilja då de gärna vill tvåla dit "Storebror" som avslutning på säsongen.
Tips: 3-3
Poäng: 1

Poäng totalt: 11 (av 18)

- Adderar vi dessa poäng till de vi redan har stannar poängskörden vid 103 poäng. 

- Om Karlskrona vinner sina återstående sex matcher kommer de upp i 100 poäng.

- Om Karlskoga vinner sina återstående sex matcher kommer du upp i 102 poäng.

Man kan lugnt säga att vi har råd att tappa några poäng kommande matcher utan att någon panik ska komma insmygande. Bara det faktum att Karlskrona och Karlskoga mötss inbördes en gång till under de återstående omgångarna gynnar självklart oss.

Redan kommande omgång kan BIK Karlskoga hamna rejält i klistret. De ska till Hovet och spela mot ett formstarkt(!) Djurgården. Ett Djurgården som plötsligt fått lite häng på topp tre så här i seriens elfte timme. Kammar BIK Karlskoga noll i den drabbningen kan vi andas ut än mer.


Hur ser det då ut för KHK de kommande omgångarna:

2014-02-20 19:00 Almtuna IS  -  Karlskrona HK
- Här möter man ett lag som fortfarande har chansen att klättra upp på playoffplats. Bara sex poäng bakom Mora. Inga lätta poäng här.
Tips: 2-2
Poäng: 1

2014-02-22 19:30 Mora IK  -  Karlskrona HK
- Nu tar man sig an att lag som med näbbar och klor vill försvara sin playoffplats! Återigen riktigt tufft motstånd. 
Tips: 4-1
Poäng: 0

2014-02-24 19:00 Karlskrona HK  -  Timrå IK
- Nä men titta här! Ännu en motståndare som kommer sälja sig dyrt. Även Timrå har chansen att nå playoff. Inte heller här bjuds man på några enkla poäng. Tror dock KHK vinner denna match mot ett mer än lovligt svajigt Timrå!
Tips: 5-2
Poäng: 3

2014-02-26 19:00 Karlskrona HK  -  Djurgårdens IF
- Nu börjar det brännas ordentligt. Troligen har nu Djurgården knappat in än mer på lag tre och fyra i tabellen och är riktigt heta på gröten. Vill det sig illa kan DIF byta plats i tabellen med KHK vid seger. Tror dock KHK kommer knyta ihop Säcken(!) tack vare hemmaplan och ta poäng.
Tips: 3-3
Poäng: 2

2014-02-28 19:00 BIK Karlskoga  -  Karlskrona HK
- Om, jag säger OM KHK fortfarande är med i racet om topp tre kommer nu den ultimata utmaningen. Kanske avgörs allt, precis allt, i denna match! Om så är fallet sätter jag mina slantar på BIK Karlskoga som aldrig kommer ge bort några poäng i denna drabbning. 
Tips: 6-2
Poäng: 0

2014-03-04 19:00 Karlskrona HK  -  IF Björklöven
- Oavsett vad som står på spel i denna sista match så kommer KHK att vinna enkelt mot ett fullständigt modlöst Björklöven som bara inväntar det negativa kvalet.
Tips: 6-1
Poäng: 3

Poäng totalt: 9 (av 18)

En inte allt för osannolik poängutdelning för Karlskrona under de avslutande sex omgångarna. De skulle då stanna på 91 poäng. En poängsumma som näppeligen räcker till en direktplats. Om nu inte DIF, BIK och KHK på något märkligt sätt tappar och tar poäng mot varandra.....

Det som ska oroa både BIK och KHK är framför allt Djurgården. Jag sätter, här och nu, en slant på att Djurgården petar ned endera av dessa två nämnda lag innan krutröken har lagt sig för årets seriespel. Och det, mina vänner, vore minst sagt spännande....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar