22 februari 2014

Stoppa Dansken....


Fabian von Fersen


Vi börjar med en liten lektion i historia:

"Det område som idag utgör södra Sverige var sannolikt bebott i de perioder under senaste istiden när landisen inte täckte hela området. Historiska kronologier inleds dock vanligen med bosättningen av Skandinavien när isen drog sig tillbaka för gott, vilket tog sin början för omkring 13 000 år sedan. Landet bosattes först söderifrån via vad som idag är Danmark, senare även från andra väderstreck, och hela dagens Sverige var befolkat några tusental år senare"
Källa [Wikipedia]

Våra besökare från söder brukar emellanåt beskyllas för att vara "danskar", "gröthalsar" eller kort och gott "danskar". Det finns med andra ord historiska belägg som visar att sanningen inte är långt borta. Genom århundraden har det kämpats, krigats, kivats, och bråkats mellan "dansken" och "svensken" i södra Sverige. 

Vår geografiska tillhörighet, mitt i Västmanland, gör att vi ur ett historiskt perspektiv säkerligen deltagit i dessa bataljer men då representerade av våra anfäder. Kort sagt så pågår striden, kampen, mellan "dansken" och "svensken" även i modern tid. 

- Det är med andra ord mycket som står på spel i kvällens match mot Skånes stolthet Malmö! 

Vad är det då som gäller inför kvällens drabbning? Jo, följande:
- Det lag som tar tre poäng är klara för KS!
- Det lag som vinner kan kamma hem förstapriset på 200 000 kronor för serieseger!
- Det lag som vinner får ett kraftfullt mentalt övertag inför den förestående kvalserien!
- Vi har chansen, att en gång för alla, göra upp med "dansken"!

Det är som sagt en hel del som står på spel. Seriens genomgående bästa lag(!) kommer säkert vilja bjuda upp till en rejäl dans i kvällens möte. Bli inte förvånade om det smäller rejält i närkamper, handskar kastas, och klubbor vevas. Här gäller det att visa vem som har mest hår på bröst och bringa och ingen tänker vika ned sig. Upplagt för riktigt god ishockeyunderhållning. Risk finns för matchstraff....

Som ett led i att hylla Fabian von Fersen minne, mannen som spöade dansken, ska vi gå segrande ur kvällens strid....


Bloggens tips: 6-1
1 kommentar: