21 februari 2014

Tankar om Örebro, AIK, och annat..


Det blev ett väldigt kort inlägg under gårdagskvällen angående vår match mot Troja. En anledning till det kan vara att jag hamnade i någon form av chock! Vi gjorde alltså ett,två.tre,fyra,fem och sex mål, i samma match! Det hade inte jag förväntat mig borta mot ett vilt kämpande Troja. Fenomenalt och infernaliskt bra. Ett offensivt uppvaknande som är efterlängtat. 

Min känsla, som jag hade under hela matchen, kvarstår. Gulsvart gjorde precis så mycket som behövdes för att säkra denna seger. Man backade av, lät Troja åka runt med puck, för att sedan, allt efter behag, valde om man skulle anfalla eller bara lägga ned puck och låta Troja "föra spelet". När det var lämpligt tryckte spelarna till lite extra i både passningspel och skridskoåkning och satte motståndarna under press. Oerhört koncentrerad insats, på min ära. För att inte tala om vilka rejäla avslut man tog! Inget tramsande med trissan utan hårt, rakt, och rejält. 


Övriga resultat under gårdagskvällen var intressanta:

Djurgården ångar på och avfärdade BIK Karlskoga som orkade stå emot en dryg period. Sedan klappade laget ihop och Djurgården kunde defilera hem tre poäng. DIF blir absolut att räkna med inför slutspurten. Det enda som kan hindra dem från att knipa en direktplats är om Karlskoga börjar vinna igen. Ser dock dystert ut för Boforsarna som har usel form för tillfället.

Almtuna vaknade till och lyckades stjäla tre pinnar av Karlskrona som verkligen lider av offensiv inkontinens för tillfället. De spelar fartig, frejdigt, och fyndigt men spetsen, spetsen mina vänner, är trubbig för tillfället. Sanningen är att KHK har en alldeles för tunn trupp och nu får man betala priset för detta i form av ett dalande i tabellen.



När det gäller kampen om playoff är ganska många lag inblandade. Det återstår femton poäng att spela om och ovissheten är stor. Vilket av lagen ovan kan sätta in en vinststreak när det som mest behövs? Det intressanta med denna ordning är att de lag som jagar bakom oss för att ta direktplats till kvalserien får möta lag som jagar playoff! Inget gratis, med andra ord:)



Tittar vi framåt, mot Kvalserien, så noterar jag att Örebro rustar rejält. De senaste dagarna har man landat inte mindre än fyra(4) rejäla förstärkningar. Dessutom är det inga dussinlirare vi pratar om utan spelare som håller god SHL-klass. 

AIK, däremot, sitter med pungen i kläm. Tänker då närmast på deras ekonomiska situation. De har inte råd med några utsvävningar i form av spelarvärvningar utan förlitar sig på Micke Nylander! Samme Nylander som inte platsade i Rögle under höstsäsongen. Känns inte som den spelare som ska rädda Gnaget undan en degradering. 

Spännande blir det, oavsett....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar