19 februari 2014

Matt Fornataro

Matt Fornataro...

Nej, det stämmer inte för den gode Matt! Nu har han gjort rätt många matcher i den Gulsvarta tröjan sedan återkomsten från Leksand men ännu fattas mycket innan han kommer upp i den briljans han visade under förra säsongen.

Jag gick så långt, när jag summerade Fornataros insats förra säsongen, att jag påstod han vara den enskilt bästa värvning som gjorts sedan omstarten av föreningen! Det är något som jag fortfarande står fast vid. Den säsong Matt Fornataro gjorde med oss 12/13 var rent ut sagt formidabel. Matt var både en grovjobbare, pådrivare, framspelare och målskytt. Han visade en arbetsmoral som var häpnadsväckande för en import. Framför allt imponerades jag, och många med mig, av hans jämnhet i match efter match. Visst hade han perioder då puckuslingen inte ville in i mål men då slet han desto hårdare för att sätt upp andra spelare i bra lägen. Det var som om varje misstag, eller dåligt avslut, fick honom att brinna ännu mer i nästa byte.

Det är något som inte stämmer just nu för denne sympatiske lirare. Kan det vara orken? Eller är det helt enkelt så att omställningen till att bli småbarnsförälder satt sina spår, mentalt? Spekulationer från min sida, givetvis, men ibland händer det saker med idrottsmän. Saker som inte går att förutsäga. Värderingar kan förändras över en natt. Att bilda familj, få barn, är inte en lek. Det kan skapa nya tankar om vad som faktiskt är viktigt här i livet. Skapa nya prioriteringar. 

Ser man rent krasst på hans spel så upptäcker man att det som tidigare var så enkelt, så självklart, nu ser så svårt och omständligt ut. Han hittar inte rätt med passningar, kommer inte rätt i sina åkningar, hittar inte lägen för avslut. Det man måste berömma honom för är att han arbetar kopiöst på isen, i varje byte. Men det är som det gott troll i klubba och puck.
- I matchen mot Karlskrona visade Matt tydligt sin frustration över tingens ordning då han lyckades(!) snacka till sig ett personligt straff på 10 minuter.

Har han drabbats av någon form av förbannelse under sin vistelse i Leksand, kan man undra? Är Siljans vatten förorenat? Skämt åsido, det är anmärkningsvärt hur en spelare kan tappa så mycket från säsong till annan.

Om Jocke Fagervall lyckas få fart på Matt, ge honom självförtroendet tillbaka, då har vi en ruskigt kompetent spelare som återigen kan bära laget fram mot ärorika segrar. En Matt Fornataro i gott slag är en enorm tillgång för vilket lag som helst. Jag lever i den förvissningen att så kommer ske. Matt kommer tillbaka och när så sker kommer vi alla hylla honom som den ärbara spelare han faktiskt är....
3 kommentarer:

  1. Den bästa enskilda värvningen sedan omstarten : Williams naturligtvis.

    SvaraRadera
  2. Bra att uppmärksamma denna VIK-profil. Tror han behöver känna förtroende efter att befunnit sig i fiendeland länge nog. Med ödmjukhet och hårt jobb kommer Matt tillbaka till storformen, tippar jag.

    SvaraRadera