16 februari 2014

Erik Lindhagen - vår nye center..


@ErikLindhagen

Efter beskedet om att Erik Lindhagen ansluter till vår trupp jagade jag runt på #twitter för att hitta någon som kunde berätta lite mer om honom som spelare. Till min stora glädje hittade jag två initierade supportrar till Linköping som visste att berätta en del. Som bekant är det en sak vad som står att läsa i tidningar, på Elit Prospekt, eller andra forum. Jag föredrar att få information direkt från "hästens mun" och gärna ur ett supporterperspektiv. Ni har säkert, på andra ställen, redan läst vilka förväntningar vår sportchef har på denne nye center. Det kan med andra ord vara intressant jämföra hur en spelare framställs ur två helt olika perspektiv.


Till min stora glädje fick jag ett första svar knappt en timme efter min förfrågan. Det är en supporter, Anton, som nås via sitt #twitterkonto @bancheo. Så här berättar han om vår nye center...

"Han har spelat i LHC (och en vända i Växjö) hela karriären, i stort sätt alltid lirat i 4e kedjan, inte fått mycket förtroende i PP/BP, inte haft en ledande roll, haft lite istid sista tiden. Fått gå ner rejält i lön inför denna säsongen, men att snitta 3 mål/säsong är inte godkänt på denna nivån.. 
Jag har alltid väntat på hans stora genombrott, men som aldrig kom. Vilket är lite synd då han är en bra spelare, men SHL är för bra för honom och han har inte fått utlopp för sin spelförståelse där. Han är mer en spelare på allsvensk nivå, så Västerås kommer göra han gott tror jag! 
Lindhagen är en bra tvåvägsspelare, ok med pucken, ok på skridskorna, inte superbra i det fysiska då han är lite tafatt.  
Han är ingen poängkung , men han är en bra center som alltid kämpar. Förhoppningsvis kommer Erik utvecklas mer i Allsvenskan, få mer förtroende, mer istid och framförallt spela i en liga mer på sin egen nivå."

Bloggen tackar och bockar och kommer inom kort presentera liter mer tankar kring denne spelare. Det finns nämligen fler supportrar till LHC som vill berätta:)

----

Från #twitter:
3 kommentarer:

  1. Lindhagen är en bra center, men han håller verkligen inte i högstaligan.. Nu är ju Västerås ett grymt lag i HA, men tror ändå det kommer skilja rätt mkt på shl å HA . Han kommer få utlopp för sitt spel och bli mer självsäker. Läste att han är tänkt att spela i 2a formationen ? Kan nog bli bra !

    SvaraRadera
  2. En lite korrigering. Han har befunnit sig högre i hierarkin än fjärdekedjan och var väl egentligen tänkt att spelas in som en "typisk" tredjecenter (hårt jobbande, stabil i bägge zoner) när man tog tillbaka honom från Växjö. Tyvärr har han spelat ned sig själv och förankrat sig i fjärdekedjan. Han räcker inte riktigt till i Elitserien. Men talangen finns, och spelsinne. Att han håller i Allsvenskan råder det ju inga tvivel om efter det han presterade i Växjö. Återstår att se om det tar lite tid för honom då självförtroendet säkert fått sig en liten törn efter par mindre roliga säsonger.

    SvaraRadera