27 februari 2014

En tjeck - en check - en käck - Tomas Hyka
I matchen mot Mora fick publiken bekanta sig med nyförvärvet från Värmland och Färjestad. En check! Eller, mer korrekt, en tjeck! Hans namn är Tomas Hyka. En ung check, f´låt, tjeck som spelade väldigt käckt, om uttrycket tillåts. 

Han hade förärats #40 som tröjnummer och den minnesgode vet säkert att en som tidigare bar det numret var - Pär Albrandt! Albrandt som förgyllde en säsong med oss 07/08 och då gjorde makalösa 77 poäng. 

Vad kan vi då förvänta oss av unge Tomas Hyka? En hel del, tror jag, banne mig. Trots att Gulsvart inte var riktigt på tårna under matchen mot Mora tycker jag nog att Hyka han visa upp några fina sidor. Det som imponerade mest var nog skridskoåkningen. Typiskt tjeckiskt, vill jag påstå. Därtill en fin klubbteknik och tecken på fint spelsinne. Dessutom slet han, väldigt o-tjeckiskt, i alla moment på isen.

Kort sagt tror jag denne Tomas Hyka kan bli en tillgång, en joker, i den Gulsvarta leken framöver. Så jag avrundar detta korta inlägg med orden: - Vítejte na Vasteras Tomas!


2 kommentarer:

  1. Senaste spelare med #40 var Kinisjärvi, men honom hade du ju tydligen glömt. Så minnesgod var du.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade formulerat mig lite olyckligt. Tack för påpekandet. Åtgärdat nu....

      Radera