25 februari 2014

Torsk till lunch och torsk mot Oskar..

Länk till Barometern 
Oskarshamn - Västerås 2-1
Det gick som jag befarade. Baksmällan efter matchen mot Malmö satt kanske kvar i skallarna på spelarna. Jag gissar att de var ruggigt besvikna över att missat chansen till säkrad kvalserieplats inför välfyllda hemmaläktare. Men, det är som det är. Ibland suger det, ishockeylivet...

-  Jag skulle nog inte ätit torsk till lunch idag..


Oskarshamn borta är aldrig någon lätt uppgift oavsett när på säsongen matchen spelas. Denna gång var IKO piskade att vinna för att inte säsongen skulle ta slut. De behövde tre poäng för att kunna vara med i racet om playoff. Hur är det nu man brukar säga: - Motivation slår klass

Enligt de som tittade på matchen gjorde inte Västerås någon av sina bättre matcher mot Oskarshamn. Kan så vara. Men vi får som sagt inte glömma att IKO var heltaggade inför uppgiften. Kanske var det helt enkelt så att vi inte orkade stå emot. Att vi för dagen var ett sämre lag än våra motståndare. Under en säsong kommer det matcher där det tar emot, är lite extra jobbigt, och spelet lyser med sin frånvaro. 

- Själv fick jag rapporter från supportrar till Oskarshamn som ansåg att deras lag spelat mycket bra idag. Kanske en av sina bästa matcher för säsongen! Även tränaren Söderström var mycket nöjd med lagets insats över 60 minuter.

Att komma undan endast med en uddamålsförlust i dagens match kanske vi istället ska se som ett styrkebesked från vårt lag.

Från Twitter:
Per Helmersson kom till spel trots tacklingen han fick i matchen mot Malmö. Dock fick han kliva av redan under första perioden om jag har förstått saken rätt. Vi får verkligen hoppas att det inte blir en hjärnskakning av det hela i slutänden.

- Jocke Fagervall tyckte inte spelarna hade det riktigt drivet idag och en avgörande sekvens var att vi aningen onödigt drog på oss utvisningar som gav IKO chansen att spela 5 mot 3


Kuriosa:
- Så här skrev jag i ett inlägg för några dagar sedan då jag spekulerade i hur det skulle gå i de avslutande sex omgångarna av grundserien:

"2014-02-24 19:00 IK Oskarshamn - VIK Västerås HK
- Oj, oj, oj! Detta blir en svår, mycket svår, uppgift. Oskarshamn är på jakt efter playoff och med en Andreas Valdix i högform blir de en tuff nöt att knäcka. Troligen alldeles för tuff.  Här luktar det förlust så det bara skriker om det. Även om Jonas Fransson spelar som i trance kommer det hela sluta med en hedersam förlust...
Tips: 3-1
Poäng: 0

- Ibland är det inte roligt att få rätt!Trots dagens förlust har vi fortfarande en gyllne chans att ta direktplatsen till kvalserien. Troligen kan vi förlora återstående matcher men ändå klara biffen, men, det känns rätt onödigt! Lika bra att tvåla till Mora på onsdag och sedan defilera genom de avslutande matcherna mot SSK och Almtuna. 

Det stora samtalsämnet under dagen har annars varit Jeremy Williams. Alla ställer vi oss frågan om hur illa skadad han faktiskt är? Det vore då själva fan om han drabbats av en skada som förhindrar honom att spela kommande matcher, och/eller, en kvalserie. 


Källa

Kommande motståndare Mora gick en tuff match mot avhängda Troja under kvällen och lyckades ta poäng trots underläge med 1-3 en bit i matchen. De fick visserligen nöja sig med endast en poäng trots att de lyckades ta matchen till sudden där avgjorde Troja med sitt 5-4 mål. Mora har en mycket god chans att ta sig till playoff och kommer säkerligen sälja sig dyrt på onsdag....

Malmö vann som väntat hemma mot ett rätt formsvagt Almtuna och kunde därmed säkra sin direktplats. Nu leder de serien. Illa. Det får vi se till att ändra på - genast!


Väl mött i ABB Arena --- onsdag --- mot MORA!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar