24 november 2012

Tankar..

"Efter matchen mot Bofors!"
(Illustration:GurkOlle)


Trea i tabellen. Inte illa. Såg dagens match mellan Malmö och SSK. Det var fasligt vilken fart och fläkt Malmö visade upp! Ljusår från det magra spel de visade upp i ABB Arena senast. Då var det endast vår totala oförmåga att själva göra mål som bjöd in Malmö till att vinna mer än något annat. Det svänger fort i denna sport, minsann.

Bofors körde planenligt över Karlskrona på bortais och Almtuna vann mot ett Oskarshamn som allt mer börjar se ut som ett riktigt sänke rent formmässigt. Obegripligt hur en del lag bara tappar sitt spel samtidigt som andra hittar det. Se på Djurgården som nu tagit tre raka segrar efter sitt tränarbyte. Fortsätter DIF på detta sätt blir det snart trångt i toppen av tabellen. 

Det är inte alldeles omöjligt att både DIF och MIF tar sig upp några snäpp till i tabellen de kommande omgångarna så det är lika bra att vi fortsätter vinna våra matcher, typ!

NHL-spelare fortsätter att ramla in i Allsvenskan. Mora har fått in Bobby Ryan och idag presenterade Almtuna en back vid namn Mike Lundin. Leksand, däremot, nöjer sig med en Österrikare. 

När även en förhoppning att vi snabbt hittar tillbaka till den fina defensiv vi visat upp i stort sett hela säsongen. Nu när vi har en rejäl backbesättning för första gången sedan omgång fem så vore det pinsamt om vi börjar svikta i defensiven. Nej, upp i ringarna igen och spela enkelt och resolut!

Är minst sagt en aning orolig inför vår bortamatch mot Asplöven då även de tycks hittat en väg till att vinna. Kan man förvänta sig att Berglund och Backlund fortsätter att leverera i varje match? Vad händer när de går ned i prestation och lämnar isen mål och poänglösa? Kommer andra spelare kunna axla sitt ansvar då och göra sin plikt? Återstår att se...

Fortsätter att imponeras av Matt Fornataro. Vilken lirare, vilken kämpe, vilket hjärta! Med bara lite flyt kunde han ensam bidragit till att sänka Leksand ordentligt senast. Minns hans läge i första perioden då han ensam framför mål lyfte pucken i ribban, eller,  när han i andra perioden skrinnade sig fri men la pucken mitt i magen på Hanses. Synd som bara den att han inte fick in trissan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar