12 november 2012

På Hovet

En underbar arena de har i storstaden. En riktigt klassisk ishockeyarena. Drar mig till minnes ett besök där under slutet av 70-talet. Tre Kronor träningsspelade mot dåvarande Sovjet. Det var ishockey det mina vänner. Den "stor röda maskinen" var imponerande att se redan då. Jävlars vad vi blev överkörda trots att ryssarna i den matchen spelade på halvfart.

I dagens match fanns inga ryssar på isen. Däremot var matchen emellanåt ryssligt spännande! Ett mycket starkt Djurgården kom ut och ägde isen de första tio minuterna. Snurrade galet mycket i vår zon men som vanligt hade vi förmågan att hålla undan och täcka bort så att de skott som gick igenom blev lätta att rädda för Lars Johansson.

Sedan passade Patrik "Bulan" Berglund på att sno pucken i mittzon, trampa runt sin back, och peta in trissan till ledning 1-0. Vem har sagt att ishockey är rättvist?

Djurgården fortsatte att sätta press och med hjälp av några utvisningar blev trycket stundtals monumentalt. Men inte fick DIF in någon puck för det! Perioden vinns av våra Gulsvarta men Djurgården är det spelförande laget. Allt är med andra ord som vanligt på Hovet.

I andra perioden får DIF retroaktiv utdelning på sina tidigare chanser och vänder matchen till 2-1. Inte mycket att säga om. Det var de väl värda i det skedet av matchen. Visst kan man klanka lite på Stefan Warg som var lite stelbent i hemjobbet och inte observerade att Patrik Hörnkvist kom farande bakom ryggen. Stefan blir av med pucken som läggs in framför mål där den studsar lite konstigt innan den träffar nämnde Hörnkvist på högerbenet och in i mål. Detta i eget powerplay! Men sådant händer, tyvärr...

Skönt då att måltjuven Leisenring kunde ge oss hoppet tillbaka i tredje perioden genom en grandios styrning till 2-2. Extra kul att Jonte Berg och Kimby fick vara inblandade i förarbetet. Speciellt Kimby som varit iskall sedan omgång tre - typ!

Resten av tredje perioden blev mycket kamp, kämpa, jobba jobba jobba och inte så mycket riktiga chanser för något lag. Bäst möjlighet fick faktiskt vi till ett avgörande genom en utvisning för hög klubba(2+2) på spelare i DIF. Patrik "Bulan" Berglund fick en klubba i snoken och lyckades väldigt rutinerat klämma fram en liten droppe blod ur ena näsborren.

Återigen håller vi pucken bra i powerplay men stundtals såg det mest ut som fördröjande av spelet och inväntande av slutsignalen. Man var nog lite oroliga att åka på en spelvändning liknande den som gav DIF 2-1.

Matchen går till sudden och där bjuder DIF oss möjligheten att avgöra på ett osannolikt vackert sätt. Mikael "Mickis" Backlund jobbar hårt längs sargen, vinner puck, skickar trissan till "Slangen" i backposition. Slangen  markerar skott och DIF sjunker ned mot egen målvakt. Men istället för att skjuta släpper "Slangen" iväg en hård pass rakt på bladet till "Bulan" vid bortre stolpen som får öppet mål!

Man kan summera denna match som många andra denna säsong. Vi har inte mycket puck, vi är mycket i egen zon, vi har inga långa anfall, vi skjuter inte mycket, men när slutsignalen ljuder står vi där som segrare! Är detta Fagervall-hockey? I så fall är det kanon...

Kul och imponerande att DIF drar 6500 åskådare till Hovet en måndagskväll. Trots prekärt läge i tabellen. Det är S T O R T! Vad säger AIK:are om det - typ?

Sammantaget en trevlig match mellan två bra lag. Djurgården kommer säkert börja vinna matcher och det är alldeles utmärkt om de börjar redan i nästa omgång då de möter Bofors..