2 november 2012

Bred Brendan

Bred - bredare - Brendan

Tydligen ska den nya backen, Brendan Mikkelson, var bred som en ladugårdsdörr. Det låter förträffligt. Breda pojkar är bra. Breda pojkar som växer upp till breda män är än bättre. Breda män som väljer att spela back i Västerås är bäst. Genom åren har vi sett många typer av backar i vårt lag. Gängliga, skrangliga, korta, smala, tjocka(!), stabbiga, orörliga, kvicka, knepiga, klumpiga, arga, slarviga, och halvblinda(!) men väldigt få breda.

Visste ni att Brendan har en yngre syster, Meaghan, som spelar i det Kanadensiska landslaget? Jo, serrö, så är det. Synd att vi inte har något damlag i föreningen för då kunde vi gjort en dubblisch! Värvat med syrran i samma säck, typ.

Rapporterna från Moramatchen tyder på att Bred Brendan inte bara är bred. Han har tydligen även ett brett register. Nu kanske det bres på för mycket men brett är brett som han sa som brett sin macka med bred-gott! Inte nog med att han var ruskigt stabil bakåt han kunde tydligen även passa pucken framåt. Det är - brett! Det är nämligen inte så många av våra tidigare backar som innehar den förmågan. Känns oerhört bra på något sätt.

Däremot sägs det inte mycket om vårt lån från Skellefteå AIK, Rasmus Edström, men med tanke på att vi nollade Mora lär även han gjort en godkänd insats. Tack för det..

Nu vankas det en ny rolig match i ABB Arena då vi ställs mot tuffa och välspelande Oskarshamn. Där kommer Bred Brendan verkligen få bekänna färg.



2 kommentarer:

  1. Konstigt att du inte hittar info om Rasmus!


    Så här skriver VIK Hockey om Rasmus match igår:

    ”Niklas Johansson lyckades med det otroliga: att få låna en ung elitserieback i absolut sista sekunden (Rasmus Edström från Skellefteå),som dessutom kliver in och spelar stor hockey och agerar moget och vårdat.”
    // Ronerik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodo, jag hittade samma info efter att jag skrivit mitt inlägg:)

      Radera