6 november 2012

Botten



När vi summerar drygt en tredjedel av serien hittar vi följande lag i en prekär situation:

11 Tingsryd 19 7 4 12 -10 21
12 Almtuna 19 6 2 13 -12 20
13 Asplöven 19 6 2 13 -28 18
14 KHK 19 4 0 15 -34 12

Det lag som inte borde vara inblandade i detta bottensediment är Almtuna. Däremot är Asplövens närvaro mindre överraskande. Den största negativa överraskning anser jag dock Karlskrona HK stå för. Där trodde jag mer på ett nytt "Borås". Men ack och icke blev det så. Tingsryds inblandning känns inte helt främmande. Lika främmande är deras spelartrupp - i vanlig ordning. Trots massiv omsättning av spelare inför säsongen fortsätter spelare komma och gå till föreningen i en strid ström. Nu i dagarna lämnar Viktor Fasth för större(!) utmaningar. 

Janne Karlsson som tillträtt som tränare i Karlskrona står inför en spännande utmaning. Kan han få igång laget efter uppehållet. De tog en meriterande och efterlängtad seger senast mot Almtuna. Kanske den segern kan tas som ett avstamp mot bättre tider?

Tingsryd är lite av en gåta. Laget har tillräckligt med spets för att kunna ta sig till playoff men det vill sig inte. Klarade man inte av att klättra i tabellen med Fasth i buren lär det inte bli lättare nu..

Asplöven är inte så tokiga - ändå. I brist på annat roar även de sig med att låna och rekrytera spelare både från öster, söder och väster. Vad annat kan de göra -typ? Alla medel är tillåtna för att klamra sig kvar i serien. Jag ger dem 15% chans att klara sig kvar. Men då måste Conny Strömberg komma igång...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar