20 november 2012

Leksand

Jo, så är det. Leksand! Då borde det vara klackarna i taket och jubel i busken. Leksand på besök i ABB Arena. Nu kommer det drivandes allehanda löst folk som normalt aldrig sätter sin fot i ABB Arena. Den så populärt kallade "marginalpubliken". Den publik som klubben förgäves försöker locka till sig i den vanliga serielunken. Den publik som kan betyda stor skillnad på lagets möjlighet till sportslig framgång. Nu kommer de, minsann, och vill vara med när det vankas fest. Att äta husmanskost tilltalar tydligen inte. Nej, den hoppas över och istället går man direkt till gåslever och champagne. 

För mig, och andra, som står där varje match, säsong efter säsong, blir det nu till att trängas och stångas om utrymmet med alla festprissar som nu gör anspråk på läktarplats. Vi som troget stöttat laget i med och motgång tvingas nu slåss för våra positioner på ståplatsläktaren. Fick jag bestämma vore det en annan ordning. Inför ett klippkort. Så enkelt kan det vara. Ett klippkort där varje besökare visar upp att de gått på matcher innan och därmed är berättigade att delta när det vankas fest i arenan. Annars är det bara att stanna hemma och bevittna drabbningen via andra medier...

Ja, jag vet. Så kan man naturligtvis inte göra! Självklart är det bra att denna "festpublik" dyker upp tre fyra gånger per år. Det blir trots allt några kronor extra  i intäkter till klubbkassan...

När det gäller kvällens match känner jag inte samma glädje som vanligt att bevittna drabbningen. En anledning är att vår motståndare Leksand befinner sig i en märklig ekonomisk situation. Enligt alla gängs rapporter har Leksand varit på obestånd ett antal år men genom kreativ bokföring(!) har man lyckats ge sken av annat. Vi vet alla att Borås fick packa väskan och lämna serien till denna säsong p.g.a. av samma orsaker. Men tydligen gäller regler olika. På annat sätt kan inte jag tolka denna cirkus kring LIF:s ekonomi. Att en föreningen med sådana enorma problem med likvida medel, under säsong, kan fortsätta driva sin verksamhet utan ett större ifrågasättande är en aning märkligt. 

Självklart när jag ingen önskan att föreningen LIF skall drabbas av den värsta av olyckor i form av KK men man måste trots det få ställa frågan om "hur i helvete en förening kan skötas så illa" men ändå åtnjuta allas förtroende om att "allt kommer att ordna sig", bara vi får några miljoner till, och till, och till..

- Det är betydligt roligare att vinna mot ett lag som befinner sig i ett euforiskt tillstånd av framtidstro än att vinna mot ett lag som ser framtiden an med oro och mörkt sinne..

Till kvällens match förväntar jag mig att fler spelare kliver fram bakom Berglund och Backlund. Dagen till ära har Fagervall aviserat en hel del förändringar i våra formationer med undantag av linan med Fornataro, Leisenring och Zettergren.


Fredrik Winge och Kevin Weiskog kommer att spela med Surahammar samt med VIK vid behov.
Robin Nilsson lånas ut till Kallinge.
Robert Kimby missar matchen (hjärnskakning).
Marcus Eriksson går in i kedjan med Viktor Backman och Kenneth Bergqvist.
Viktor Mårtensson kliver in i den fjärde formationen med Marcus Jonsson och Marcus Söderkvist.
Marcus Kinisjärvi och Jonte Berg blir alltså utanför de fyra kedjorna:
(källa:)


Det finns nu en möjlighet att vi får igång lite poängproduktion i ytterliggare en formation. Vår tredjelina med Eriksson, Backman och Bergqvist har potential att kliva fram ordentligt. Riktigt ordentligt. Kan tänka mig att Marcus Eriksson är ordentligt sugen att spela efter att suttit på bänken mot Bofors!

Riktigt roligt att Viktor Mårtensson får chansen igen. Nu får han spela i en riktigt tung checkingline med uppgift att störa och förstöra motståndarnas moral. Fint som snus! Tillsammans med Marcus Jonsson kommer han jaga, och pumpa, livet ur Leksands backar...


Matchen i kväll blir en rysare med ytterst oviss utgång...

Hoppas på: 5-2 men garderar med X 2 :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar