23 november 2012

Hepp, hepp, Happaranda!

Fler än vi råkar ut för korsdrag i försvaret och tappar givna segrar. I dagens match mellan Asplöven och Mora hände det igen. Mora fumlade med pucken och inom loppet av någon ynka minut hade Asplöven skottat in två puckar och kvitterat till 4-4 i slutet av tredje perioden. Matchen till sudden och straffar där matchen avgjordes på straff nummer 134 typ. Seger för Asplöven. Inte så bra det. Asplöven har verkligen spelat upp sig och ser ut att kunna klamra sig kvar i serien. Vem hade trott det? Inte jag i alla fall.

För övrigt undrar jag över varför vi spelar borta mot Asplöven? Borde inte vi ha hemmamatch nu mot dem? Det är enda laget som ännu inte mött oss i ABB Arena denna säsong. Något underligt är det då till exempel Leksand redan besökt oss två gånger!

Matchen på söndag kommer sannerligen inte bli någon promenad i parken. Våra lirare får nog räkna med att gå för fullt i alla sextio minuter för att bärga en seger. Det vore även förträffligt om Lars Johansson kommer upp ett snäpp i målvaktsspelet igen. Man kan ana en viss avmattning där. Han är inte dålig, inte alls, men just nu är han inte inne i "zonen" riktigt. Både mot Malmö och Leksand hemma har han varit mer "normal" i sitt målvaktsspel och då vinner vi inte våra matcher! Så viktig är han för oss.

Det var en fröjd att se Brendan Mikkelsons spel i matchen mot Leksand. Trots att det stundtals fumlades med pucken av våra gulsvarta en hel del så höll han flaggan högt. Inte många misstag från hans sida. Nu fick han även chansen att visa lite mer av sina offensiva kvaliteter. Två mål duger bra för mig..

Stefan Warg, som jag ofta hyllat denna säsong, hade en dipp senaste matchen. Synd att han skulle snacka till sig en tio-minutare i andra perioden. Det var precis vad Leksand ville uppnå när de började "grisa" i hörnen och runt mål. De ville få oss att tappa fokus en aning och jäklar vad bra de lyckades med det. För Warg är det bara att glömma denna match och börja om på nytt i nästa. Åter till ordningen, kan man säga.

Patrik Berglund var, enligt rykten, inte glad i omklädningsrummet efter matchen mot LIF. Med all rätt. Han gjorde allt man kunde begära för att ge oss tre poäng men det fanns andra i laget som inte stod upp tillräckligt när Leksand gasade på. Synd det. Bra dock att Patrik markerar sitt missnöje. Det är ingen "jävla lek" detta..

Go´natt!

Till sist: Bofors är i farten igen(!). Ful eller inte ful tackling, det är frågan?