7 november 2012

Leksand, ismaskin,uppehåll

Ismaskinen


Skrivs en del om Leksands IF på Gurkburken just nu. Lite varierande inlägg. En del med stänk av ironi, andra öppet skadeglada, andra mer neutralt eftertänksamt. Det är ju, som bekant, alltid lika kul att sparka på den som redan ligger - typ. LIF är i viss nöd för tillfället. Återigen behöver denna anrika förening stöd med det mesta för att inte ramla ned i ett mörkt hål av ångest, tandagnisslan och förtvivlan. Så det kan bli! Är personligen rätt övertygad att föreningen, som vanligt, kommer tåga ut ur detta beklämmande tillstånd på sedvanligt käckt maner och förkunna att "nu är allt som fina fisken". Är det inte lite "AIK" över det hela? Eller  "MIF"? Märkligt att samma elände drabbar dessa tre stora föreningar. Inte bara en gång utan upprepade gånger!

- Själva har vi redan gått i konkurs en gång och det räcker bra så!

Uppehållet i seriespelet känns lagom kymigt. Sista matchen hemma mot Oskarshamn sitter ännu kvar på näthinnan. Sånt vill man se mer av. Mycket mer. 

Dopa mig hit och dopa mig dit. Nu ser allt fler klubbar i AS över möjligheten att plocka in lite arbetslösa NHL-spelare. Även de klubbar som ropade mest högljutt om DOPING har ändrat tonläge. Så kan det gå när inte poängen trillar in som förväntat. BIK Karlskoga hann få in en spelare precis innan uppehållet, Örebro håller på och letar för fullt, Oskarshamn har vädrat sitt intresse. Ja, till om med Malmö är på G att hitta NHL-förstärkning. Ni minns säkert att Patrik Sylvegård var sur som gammal ättika efter förlusten mot oss. Tyckte vi "fuskade" till oss segern genom Patrik Berglunds medverkan. Vinden vänder även i södra Sverige, tydligen! Snart är vi "fuskare" och "dopade" allihopa...

- För övrigt är Conny Strömberg tillgänglig på arbetsmarknaden. Vem hugger honom? 


Tycker fortfarande att Stefan Warg är säsongens överraskning. Kanske han rent av är den bästa värvningen? Vem hade trott det när kan skrev på för oss. Definitivt inte alla Örebroare som gjorde sig lustiga över hans klubbval och såg honom som en kanonbra försvagning av vår defensiv. Lång näsa, säger jag bara!

- Längtar så infernaliskt på att spelet ska komma igång igen. 

För övrigt finns det en(1) vaktmästare i ABB Arena som kör ismaskinen lika uselt som jag dansar foxtrot! Helt utan taktkänsla.Varje gång han snurrar runt på isovalen framkallar hans körning djup olust. Varför? Jo, man vet att han varje gång tvingas åka en extra vända för att spola en rand av isen som han missar. Varje gång, match efter match, säsong efter säsong och alltid på samma ställe! Körkort, behövs det?

Gó natt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar