22 november 2012

Ett jävla gnällande..



Det är då ett himla gnällande om våra NHL-förstärkningar. Enligt vissa vinner vi bara för  att vi har NHL-spelare i laget! Varför inte lika gärna säga att "ni släpper inte in så många mål för ni har ju en bra målvakt"? Klart som fan att vi vinner med BRA spelare i laget! Det är rätt självklart. Det är därför man strävar efter att värva BRA spelare till truppen. Just för att de ska vara BRA! Mig veterligen finns det ingen förening, inte ens på korpnivå, som har ambitionen att rekrytera sämre spelare än vad man redan har i sin trupp. Nåja, det skulle i viss mån kunna gälla AIK!

Kan vi inte bara enas om att BRA spelare producerar oavsett om de värvas från Ungern, Polen, Somalia, Krylbo, AHL, EHL, CPL, KPL, NFL, eller PKK.

Örebro torskade mot DIF och trampar fortfarande lite vatten. Ännu törs man inte räkna bort dem från toppstriden trots att spelet haltar betänkligt över en hel match. Det är ömson vin och ömson vatten. Man blandar och ger rätt friskt i prestation. Örebro är inte alls samma maskin som förra säsongen vid samma tid. Å andra sidan var de bra vid fel tidpunkt. Kanske de gör tvärtom denna säsong? 

DIF spelade inte speciellt bra ishockey men kämpade inspirerat i tre perioder. Det kommer man långt med i en lagsport. Har man dessutom norra halvklotets långsammaste back, Douglas Murray, som matchvinnare förstår man att Örebro har lite problem. Det var nämligen han som gled förbi alla Närkingar, likt en fullastad pråm, och hängde in gummit i första klykan på egen sargretur. Där vet jag att morfar, Lasse Björn, log förnöjt framför TV:n. Farten i den manövern från Murray hade väl platsat i DIF anno 1962!

Malmö gör återigen en bra match och kämpar sig till poäng borta mot hemmastarka Bofors. Man kanske får omvärdera vår förlust mot skåningarna då de uppenbarligen hittat ett sätt att börja vinna matcher på, eller åtminstone få med sig poäng.

Ett annat lag som aldrig tycks tappa lusten att vinna är SSK. Herregud vad de maler på! När förlorade de senast? Från att varit förankrade i botten av tabellen efter sex eller sju omgångar har de nu pustat och frustat så framgångsrikt att de intar en direktplats till kvalserien för tillfället. Respekt!

Almtuna fortsätter övertyga(!) mig om att de faktiskt kan åka ur denna säsong. Vem hade trott det? Jag tänkte nog alldeles fel när jag tippade att de skulle ta sig till playoff denna säsong. Jösses vad det går dåligt för AIS just nu. 

Oskarshamn sitter tydligen i en hiss där knappen "källaren" har fastnat. Hur ska man annars tolka deras bakvända resa i tabellen just nu? Var det vi som knäckte dem mentalt efter vår överkörning i ABB Arena? Efter det har Oskarshamn mest fladdrat runt på isarna utan mål och mening. Skumt!

Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen. Leksand ÄR starka i år. Deras vändning mot oss får faktiskt ses som rätt imponerande. Många andra lag hade säkerligen kastat in handduken efter vårt 4-1 i andra perioden. Men inte LIF. De svarade istället med att kruta in fyra snabba mål på tio minuter. Även om det svider i skinnet måste man erkänna att det var bra gjort. Dessutom hade de en spelare vid namn Krakel, eller något liknande, en Österrikare, som var elakt bra!


För övrigt hade vi vunnit matchen mot Leksand rätt säkert om vi inte spelat så genomuselt i powerplay. Skandalöst dåligt, är ordet.

För övrigt(igen) tycker jag att domaren(Holm) var riktigt bra i matchen....


Krossa Aspröven!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar