18 november 2012

Seger

?

Västerås - BIK Karlskoga 5-1
Tack för matchen BIK Karlskoga. Ni var lite bättre i spelet under de första två perioderna men vi var ofina nog att skapa vassare målchanser och belönades därför med fler mål. Nu gjorde vi inte alltid mål på de vassaste chanserna men det är så det sett ut många gånger denna säsong. Vi bränner frilägen men får in puckar från snäva vinklar. Det duger gott det med.

Spelmässigt måste jag erkänna att Bofors var aningen bättre. De hade ett bättre flyt i passningsspelet och var duktiga på att ta sig snabbt ur egen zon. Som tur är kanske vi är seriens bästa lag när det gäller att hjälpa egen målvakt. Bofors fick iväg många skott men det var bara ett fåtal avslut som var riktigt besvärliga för Lars Johansson. Övriga avslut kom från dåliga vinklar eller långt håll. Plockpotatis för Lasse helt enkelt.

I den tredje perioden fick vi ett snabbt mål fram till 4-1 och därefter hade vi faktiskt stenkoll på matchen. Mycket bra arbete av hela laget ända fram till slutsignalen. Ingen fuskade med det defensiva arbetet trots en betryggande ledning. Mycket bra.

Extra roligt att se Fornataro, Leisenring och Zetterberg idag. Pigga och rappa skapade de en hel del framåt och Fornataros mål fram till 3-1 i andra perioden var en delikatess. Synd bara att Zettergren har så förtvivlat svårt att få till sina egna avslut. Idag var det dock nära när han helt fri med målvakten skickade puckuslingen klockrent i ribban. Tror nog att alla i hemmapubliken led lite extra med "Z" just då.

Patrik Berglund började segt och oinspirerat(!) och hade inte många rätt under den första perioden men spelade upp sig allt mer. Patriks mål, i pp, fram till 2-1 var ett typiskt "Bulanmål". Så gjorde han ofta innan han lämnade oss för NHL.  Trampar iväg med pucken, rundar alla försvarande spelare i boxen, och skickar gummit i bortre krysset. Får han gärna göra fler gånger.  Självklart ville inte Mikael Backlund vara sämre utan visade klass genom sitt mål till 4-1. En kopia av målet han gjorde mot Oskarshamn fast från andra hållet, typ.

En annan har beklagat sig en hel del över Kenneth "Bacon" Bergqvists spel de senaste matcherna. Idag såg det aningen bättre ut. Han hängde in 1-0 tidigt i första perioden efter att ha stulit pucken av Boforsspelare vid blålinjen till anfallszonen. Onekligen ett kliniskt avslut. Snyggt. Tyvärr var samma "Bacon" indirekt ansvarig för Bofors kvittering till 1-1 då han var lite för mjuk i det defensiva arbetet.

- Sammantaget en stabil insats av Gulsvart där hårt arbete belönades.

När man nu sett alla lagen i ABB Arena denna säsong måste jag nog framhålla Bofors som det lag som spelat bäst. De har ett mycket bra grundspel och ofta ett snabbt och vägvinnande passningsspel som gör att de tar sig fram till avslut väldigt effektivt. De ser väldigt trygga ut i sitt spel och man får intrycket av att alla spelare vet vad de ska göra i varje moment. Däremot var deras pp lite fantasilöst och utan spets.

- Tack för tre nya härliga poäng och nu ser vi fram mot att Djurgården snor tre poäng av Leksand....