29 november 2012

KHK nästa..

Ibland är det tungt att vara (DIF)supporter..


I nästa match möter vi Karlskrona som ikväll tvålade till självaste Djurgården med 5-2. Anmärkningsvärda siffror i en anmärkningsvärd match. Ett Karlskrona med blåställ på och som hade bestämt sig för att spela bestämt mötte ett Djurgården som inte bestämt sig för - något! Det var den känslan man fick under matchens gång. Jag satt hela tiden och väntade på att DIF skulle trampa till och ta över matchen. Få pendeln att svänga. Få momentum. Men ack så fel jag fick!

Som i många matcher tidigare straffades DIF hårt för dumma misstag i form av onödiga utvisningar eller puckdräll  i uppspelsfasen. Det bara small i arslet för Djurgården den andra halvan av andra perioden. Då smällde KHK in fem(!) puckar. Detta utan att egentligen skapa några riktiga chanser själva. Istället var det DIF som dukade upp för fina spelvändningar mot eget mål där taffliga backar lät allt och alla passera utan knot.

Mitt intryck av matchen är att Djurgården som lag inte spelar som ett lag. En grundtes i dagens moderna ishockey är att man anfaller och försvarar med HELA laget. Så var inte fallet idag. Visserligen kanske man stundtals försökte anfalla unisont men det defensiva hemarbetet skedde mer på individuell nivå.

Gabriel Landeskog, som är en fantastiskt duktig spelare, spelade mest för sig själv idag. Passade inte pucken, höll i pucken för länge, tog egna avslut i svåra lägen, och såg mest uppgiven och frustrerad ut. 

En spelare jag lider med i DIF är Marcus Ljungh. I två säsonger var han en av våra bärande spelare i truppen. Vald till årets junior för två säsonger sedan och fick därmed utmärkelsen Guldgallret. En klok, spelskicklig, och skridskostark spelare som skapade mycket varje gång han var på isen. Dessutom en stark tvåvägsspelare. Nu en dussinlirare som inte får något uträttat på sextio minuter. Tragiskt och tråkigt att se.

- Om Örebro tycker att de har problem - vad har då Djurgården!

Vad ska man då säga om Karlskrona? Otroligt svårt att bedöma deras kapacitet efter denna match. Ett hårt jobbande lag i skriande behov av sportslig framgång. Ett lag som rymmer en hel del kompetens men som inte hittat rätt kostym att arbeta i . Gav ett spretigt intryck. De gånger de skapade chanser berodde till största del på DIF:s slarv än egen styrka och kreativitet. De har ett par rejält tunga backar, ett antal duktiga skridskoåkare. en hel del rutin, och längst bak en rätt skaplig målvakt. Man får betänka att KHK snart bytt ut 50% av den trupp som startade seriespelet. Om några omgångar vet vi lite mer. Det tar nog några matcher till innan alla spelare hittat sina roller och positioner i spelet. Sur-Janne har ett jäkla pussel att lägga innan alla bitar faller på rätt plats.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar