25 november 2012

Stoppa Berglund...


Asplöv

Inför matchen Västerås - Leksand uttalade sig LIF:s tränare och sa "det gäller att vi sätter stopp för kedjan med Berglund och Backlund". Det gick sådär. Drygt halvvägs in i första perioden hade just denna kedja bidragit till en tremålsledning.

Inför matchen mot Asplöven säger deras tränare Per Kenttä:
- Det gäller att vi får stopp på Västerås offensiva spets med Berglund och Backlund i spetsen!
Man får hoppas på samma utfall denna gång. 



Hittade följande intressanta reflektion på Asplövens forum:
Namn: Messier11 
"Kort sagt, vår första och andra kedja (Sandström-Knelsen-Wennerström och Johansson-Trukhno-Gustavsson) är ganska mediokra i jämförelse med andra offensiva linor i allsvenskan (se bara på poängskörden). Men vår tredje och fjärde kedja (Bergström-Berglund-Malmberg och Näslund-Bejmo-Westin) håller väldigt bra nivå i jämförelse med andra lags dito. Dessutom kunde Hellgren, som trettonde forward, gå in och ta några viktiga byten. Med denna struktur på truppen, och ett snabbt, rakt och enkelt spel, tror jag att man blir betydligt tuffare att möta på bortais framöver."

Med tanke på att så mycket av motståndarnas fokus läggs just på kedjan med Berglund och Backlund så borde det öppna upp för våra andra formationer. Vår andra och tredjeformation är inte alls dåliga ur ett allsvenskt perspektiv. Vår andrakedja med Fornataro, Leisenring och Zettergren skulle mycket väl kunna vara en ledande formation i ett annat lag i serien. Så bra är de när spelet funkar. Vår trejdeformation är även den riktigt bra med samma måttstock mätt. Sedan har vi en fjärdeformation som är riktigt bra på att jobba hårt och bryta ned motståndarnas humör och kampvilja.

Ur det perspektivet ska vi inte ha några problem med att besegra dagens motståndare. Vi är helt enkelt ett mycket bättre ishockeylag. Men, som alltid, så ska det först spelas om poängen...

Känner mig dock lugn denna gång. Det blir ingen "plattmatch" för oss idag. Den tiden är förbi. Det är trots allt inte Sundsvall som vi möter...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar