17 november 2012

Passa på och njut...


Att se Patrik "Bulan" Berglund och Mikael "Mickis" Backlund åter spela i sin moderklubbs färger är oerhört njutningsfullt. Vi som sett dem utvecklas från lovande gallerspelare till fullfjädrade NHL-spelare kan inte annat än att glädjas över deras artisteri på ABB Arenas isoval. Deras väg till framgång har varit lite olika. "Mickis" valde att under rätt bullriga omständigheter lämna föreningen för spel på andra sidan Atlanten medan "Bulan" gjorde en mer hedervärd sorti för spel i NHL. Den ene, "Bulan", växte ut till lagets absolut främste spelare innan han lämnade. Den andre, "Mickis", valde att lämna i ett skede där han inte på något sätt övertygade oss om sin storhet. 

"Bulan" gjorde omgående ett sådant gott intryck på sin nya klubb att han fick en given plats i truppen som han allt sedan dess vårdat och utvecklat. "Bulan" är numera en av de spelare som ska bära sitt lag in i framtiden. En grundbult i lagbygget. Han har hunnit med att spela 310 matcher för sitt St. Louis Blues och samlat ihop 163 poäng. Det är riktigt bra för en spelare som gick direkt från en andraliga i Sverige till världens bästa, NHL. "Bulan" var även vår främste forward under VM 2011. 

"Mickis" fick en mer turbulent resa innan han kunde etablera sig i sitt Calgary Flames. Säsongen 2008–09 lirade han i Kelowna Rockets(WHL). Säsongen därefter i Abbotsford Heat(AHL). Sedan säsongen 2009-10 kan man säga att han funnit sin plats i Calgary utan att för den skull blomma ut ordentligt. På totalt 138 matcher har han lyckats få ihop 46 poäng. "Mickis" har som bekant en lite annorlunda spelstil än "Bulan" och kanske inte alltid får utrymme till det i en liga där det mesta handlar om att transportera pucken snabbaste vägen mot mål. "Mickis" gillar att spela med ganska små marginaler, snirkla och tunnla, vilket inte alltid uppskattas "over there".

Man kan kort konstatera att båda dessa killar är talangfulla utöver det vanliga vilket syns med all tydlighet när de kommer in på isen. Personligen tycker jag det är extra roligt att just "Mickis"  fått mest rubriker sedan återkomsten. Det är han verkligen värd på alla sätt. Under de senaste matcherna har dock "Bulan" allt mer börjat varva upp och påminner mer och mer om den dominant han var redan då han lämnade oss. 

Den stora frågan är när de bägge når sin topp. Hur bra kan de egentligen spela när allt stämmer? I vissa stunder får man en känsla av att de "gör som de vill" på isen. Själv tror jag, eller inbillar mig, att "Mickis" ligger på sin högstanivå just nu medan  "Bulan" har ännu en nivå att plocka fram. Kan vi bara hitta en tredjelänk i deras kedja som har lite mer tyngd och pondus så skulle det smaka fågel. Intet ont om unge Herr Fryklund men han har ännu inte riktigt de kvaliteter som behövs för att spela på samma nivå som "Bulan" och "Mickis".

Jag kommer gå till ABB Arena och njuta av varje byte som dessa herrar gör under återstoden av deras tid i våra färger. Oavsett vinst, eller förlust, vet jag att de kommer bjuda oss alla på massor av njutningsfulla ögonblick därute på isen som man inte vill missa för allt smör i Småland!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar