2 november 2012

Oskar nästa...

Utvandrarna är en svensk film från 1971
regisserad av Jan Troell 
Av någon märklig anledning kom jag att tänka på Karl-Oskar Nilsson från filmen Utvandrarna. Underbart gestaltat av skådespelaran Max von Sydow. Detta då jag tänkte skriva ett inlägg med mina tankar kring den match jag nyss beskådat på Viasat Hockey. Oskarshamn mot Djurgården. Filmen är som bekant baserad  på Vilhelm Mobergs böcker Utvandrarna och Invandrarna. Och det kanske var där någonstans som det knäppte till. Utvandrare och Invandrare. För lite så är det om man ser till de bägge lagens spelartrupper. Båda lagen innehåller spelare som både utvandrat och numera invandrat. Spelare som rör sig och rört sig över många landsgränser för att spela ishockey. Ta Douglas Murray i Djurgården som först utvandrade till landet i Väster för att sedan invandra och nu spelar på en rink nära oss alla i gamla Svedala. Chet Pickard i DIF är bara utvandrare. Eller är han invandrare? Beror nog på från vilket vädersträck man ser det.

Oskarshamn - Djurgården 0-1
Men nu åter till matchen. Tycker DIF vinner tämligen rättvist i denna match. De stänger av nästan alla åkvägar för Oskarshamn forwards och lyckas i det stora hela ta ned farten på deras anfall. Jag som såg IKO fullständigt köra över MIF senast blev imponerad över hur DIF rent taktiskt genomförde matchen. Det syns att många spelare i DIF gärna vill spela safe, hålla pucken framför sig, inte ta några risker. Det fick till följd att DIF:s anfallsspel under matchen var ganska uddlöst. Men det var något som man säkert offrade för att säkra upp i defensiven. För övrigt tycker jag Marcus Ljungh gjorde en strålande arbetsinsats i dagens match!

Har du sett Fagervall?
Man hoppas Fagervall satt och spanade på denna match och nu fick idéer om hur vi ska spela för att ta bort Oskarshamns tunga offensiv lika effektivt. Det enklaste sättet att vinna mot Oskarshamn verkar vara att dra på sig utvisningar. Om vi gnäller på vårt eget powerplay så är det briljant i jämförelse med vad IKO har presterat de matcher jag sett dem spela. Då vi är bäst i spelformen boxplay och IKO sämst i powerplay kanske vi ska prova den taktiken :)

Våra Ut och In-vandrare
För att återknyta till Utvandrare och Invandrare har vi själva lite av båda delarna i laget. Den senaste Invandraren är som bekant Brendan Mikkelson. Måste vara ganska skönt för honom att få sällskap av Invandrarna Leisenring, Fornataro och Lundbohm. De kan bilda en liten koloni i omklädningsrummet. Kolonisera lite. Vi får inte heller förglömma våra Utvandrare "Bulan" och "Mickis" som nu Invandrat. De får stjäla en annan del av rummet. Förskansa sig i ett litet hörn och där grunna på hur de ska sätta ett par kassar mot Oskar på söndag..

Conny Strömberg
För övrigt tänker jag på forne poängkungen Conny Strömberg i dessa dagar. Hur kul har han, numera? Han som Uppvandrat till Sveriges baksida. Det mest troliga är att han väljer att Nedvandra istället för att förlänga sitt kontrakt som löper ut den femte november. Kanske han vill tillbaka till Närke? Tycker uppriktigt sagt synd om karln. Kan inte vara roligt att på ålderns höst harva runt med ett Asplöven som numera blivit ett riktigt strykgäng!

Malmö - Asplöven 10-2
Helt sjukt resultat i vår liga. Ska inte få förekomma. Skamligt. Det sprider ett löjets skimmer över Allsvenskan och naggar dess status i kanterna. Visst anade man att Asplöven skulle få det tufft med tanke på omständigheterna kring deras uppflyttning, men, någon ordning måste det vara även på ett bottenlag!


Go`natt!




1 kommentar: