16 januari 2010

Tre poäng

Vad finns mer att säga efter segern mot Troja. Ett Troja som led av ännu mer anspänning än vårt eget gulsvart. Stundtals blev det så uppenbart att det var två lag på isen som var livrädda att förlora. Inget av lagen tycktes ha modet att gå till anfall fullt ut. Det var försiktigt och avvaktande och att säkra bakåt som gällde för hela slanten. Man fick intrycket av att alla spelare åkte runt med handbromsen i - typ!

Men, det är förståeligt. Två lag som slåss för sin existens kan inte gå ut och briljera eller trixa med gummit. Med facit i hand var det en helt ok genomförd match av våra gulsvarta krigare. Endast stundtals skymtades de kvaliteter som så väl döljs bakom rädslan att göra fel eller att förlora.

Summerar man matchen objektivt så var Västerås numret större än Troja i det mesta som hände på isen. När gulsvart väl valde att gå fram och sätta tryck hade inte Trojanerna mycket att sätta emot. Det var med andra ord en kassaskåpssäker seger. Skönt!

Nu är det bara att ladda för tre nya härliga poäng!

Axbom - vilken kille! Den nye backen från J20. Rapp på skridskorna och inte rädd att släppa iväg raka pass upp i mittzon eller, när så behövdes, själv skrinna iväg med puck in i anfallszon! Så ska det se ut:)

Dessutom: Daniel Sperrle. Kul målvakt. Snacka om att han vill delta i spelet! Satte igång många spelvändningar genom att snabbt släppa pucken och skicka iväg den till en back! Så ske det se ut:)


2 kommentarer:

  1. Jag tror Sperrle blir en enorm tillgång för VIK nästa säsong..en etablerad förstamålvakt från start...skönt..

    SvaraRadera
  2. Ja han va ju GRYM mot sundsvall HA HA

    SvaraRadera