23 januari 2010

Poäng!

Det blev poäng mot Jannes gäng! Vad det nu var värt. Det är som lite svårt att värdera insatser och resultat för vårt kära gulsvart. Enligt vissa gjorde våra iskrigare en godkänd insats och kunde med lite tur tagit med sig fler poäng än en enda från denna match. Men nu är det så, en gång för alla denna säsong, att tur är något vi inte har. Eller förtjänar. Men visst vore det lite festligt med lite medflyt en match innan säsongen är över! En match där laget får spela ut och njuta av utdelning i form av enkla och behövliga mål. Senast det hände denna säsong var nog mot Örebro hemma. Då fanns det fortfarande hopp om en levande avslutning även på denna säsong. I den matchen ramlade puckarna in på ett bekvämt sätt. I alla övriga matcher har det varit ett rent elände att få in gummit i nätet.

Man kan närmast likna det hela vid en förbannelse som vilat över laget. En mental bro att ta sig över men då får man inte lida av svindel - typ!

Men, visst, lite skadeglädje kan man i alla fall känna då vi "stal" en poäng av Växjö som har haft det lite tungt ett tag. Deras jakt på direktplats har kommit av sig en aning på sistone. Det är nog så vi får ta oss an resten av säsongen. Vi får se oss som ett Boggieteam som stjäl viktiga poäng av andra lag som kampar om playoffplatser och annat hedervärt. Det finns trots allt en viss njutning i att ställa till det för andra. Bli den tuva som stjälper andras lass. Så får vi se det.

För övrigt såg jag kvällens match mellan Leksand och Mora. Ett klassiskt Siljansderby med en rättmätig vinnare. Stundtals visade LIF upp ett spel som lovar gott inför stundande allvar men fortfarande väntar man på att alla "pjäser" hos dalmasarna kommer igång samtidigt. Då blir de bra. Då blir de svårslagna. I Leksand tycker jag mig finna en spelartyp som vi definitivt saknat i år. Hans namn är Kollar! Vilket otroligt arbete han gör i match efter match. Bökar, bråkar, bänder och står i. En riktig otäcking som skapar massor av utrymme åt sina medspelare genom sitt uppoffrande spel.

- Jag vill se en Kollar i gulsvart nästa år!

Tänk att AIK inte klarade av att slå lilla Almtuna på bortaplan denna gång heller? Snacka om spöke för gnagarna. Har de överhuvudtaget slagit AIS i Gränbyhallen - någonsin. På det sättet är vi precis lika bra som Gnaget. Vi kan nämligen inte heller vinna mot AIS på bortaplan! Måste Almtuna vara med i allsvenskan nästa år. Jobbiga typer helt enkelt!

Örebro ångar på och tog en fin skalp borta mot Löven. Vinst i sudden för kexen. Tur för oss att de hade en sådan bedrövlig start på serien. Hade de startat serien med samma defensiv som de har idag vore de nog en aspirant på en playoffplats. Det hade varit etter värre för oss. Nu är de bara en poäng före i tabellen men det svider tillräckligt!

Nu är det bara att ladda om för att klå Bofors hemma. Bofors som kanske har bränt sitt krut nu. Vore fint som snus om vi kunde ge dem däng på måndag. Kunde Troja idag så kan vi då. Eller hur?

Så får det bli...

Valdix! 5+20! Hur kan det bli så?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar