31 januari 2010

Ellos förlorade

Gurkor - Postorder 3-2

Som en bekant till mig undrade: "Vad tillför Borås denna serie?" Jag blev honom svaret skyldig. Kunde inte riktigt svara på det. Än mindre efter dagens match. Hur i hela friden kommer det sig att Borås, och inte vi, har chansen att jaga ifatt lagen ovan oss? Borås, Borås. Smaka på namnet. Låt det rulla fram och tillbaka längs tunga och gomspalt. Det smakar inte ens gott! Nej, sanna mina ord, Borås är ett lag som vi kan klara oss förutan. Idag kom de för att hämta tre nya friska poäng i sin jakt på Bofors. Deras uppsåt var tydligt, försåtligt, och föraktligt. Deras genomförande var svagt, ogenomtänkt och bristfälligt. Idag mötte de ett lag som i brist på andra kvaliteter åtminstone gav sitt yttersta, genom hårt arbete, för att mota fienden vid grinden. Det gick bra. Inte jättebra - men bra.

Under första perioden fanns det en liten nyans av fart och kraft i de gulsvarta attackerna. Till allas vår häpnad dunkade laget in två mål under sitt pp-spel. Kors i taket, må man utbrista. Det var inte illa pinkat av en trähäst! Där fanns även lägen att göra fler mål men lagom är bäst. Två fick räcka - typ!

Andra perioden klev laget tillbaka till samma utförandenivå som i tidigare matcher. Man kan utan vidare spisning påstå att spelet långa stunder gick på kryckor. Lite ängsligt och försiktigt. Borås tackade för en bjudning i egen zon (vekt spel när pucken skulle bort) och hängde snyggt in en reducering. Sedan var det lite av allt möjligt förutom ordnat spel av gulsvart resten av perioden. Men denna gång hade vi marginalerna och domarens uppenbara brytningsfel på linserna som hjälp till att få ett tredje mål i matchen. Kors i taket! Tre mål! Målet var minst sagt spektaktulärt. En hårt pass in mot mål där Sebastian Meijer, med en snygg liten vickning på skridskon, styrde in pucken i mål! Tack för det! Fler halvblinda domare och vi kan börja vinna matcher igen!

Tredje perioden blev som vi vant oss denna säsong. Gulsvart kunde inte bestämma sig för om man skulle backa hem och "stänga matchen" eller anfalla och döda densamma. Detta vankelmod höll på att straffa oss då Borås åter reducerade. Och, minsann, var det inte en puck som "bara" skulle rensas ur egen zon som återigen blev kvar. I röran efter detta lyckades Borås mangla in pucken - ganska elegant - måste jag säga! Det fanns lite situationskomik i det hela. Den Boråsspelare som gjorde målet stod helt sopren framför mål, men, sekunden efter att pucken passerat mållinjen kom tre (3) VIK:are farande för att ta bort/markera denne spelare. Så dags då - typ!  

Resten av perioden försökte Borås men hade inte kraft nog att skapa några riktiga målchanser. Så det så!

Kul att se Andreas Valdix på isen igen.

2 kommentarer:

  1. Vad jag har läst är en vickning på skridskon helt tillåten. Målet var korrekt.

    SvaraRadera
  2. Det är mycket möjligt, men, regeltolkningen är en aning diffus. Man får vara tacksam för att det dömdes till vår fördel denna gång.

    SvaraRadera