8 januari 2010

Västerås - vi har ett problem!


Jahaja! Vad kan man säga? Inte mycket mer än att säsongen ser ut att bli en aning kortare än vad vi supportrar förväntade oss. Nu har vi trots allt ett komplett lag så det finns inga ursäkter att ta till. Vi kan inte heller skylla på otur, domaren eller Håkan Loob. Vi kan kan bara skylla på de egna lagets märkliga oförmåga att göra mål.


Att som idag släppa in tre mål är inte så väldigt bra men inget som förhindrar att man ändå klarar av att vinna matchen. Det kunde man gjort genom att göra fler mål! Gör man som mot AIK noll (0) mål och nu mot Mora ett(1) så hjälper det inte vad målvakten heter! Det duger inte - typ!

Jag kunde tyvärr inte vara i ABB Arena denna kväll så hur matchen såg ut har jag ingen aning om. Kan tänka mig, utifrån den skottstatistik som redovisats, att vi hade våra chanser att göra mål. Men som sagt - det gäller att göra mål....

Finns det någon målskytt någonstans?

För övrigt såg jag delar av matchen mellan AIK och Växjö på Viasat Hockey. Av det jag såg kan jag bara konstatera att båda dessa lag i dagsläget är betydligt bättre ishockeylag än vårt kära gulsvart. Gemensamt för bägge lagen var att de hade en tydlig "matchplan" som präglade deras spel. Dessutom var det en otrolig intensivitet och vilja i allt de gjorde. Både offensivt och defensivt. Bara att inse att vi just nu ligger minst två klasser under de lag som slåss om topplaceringarna i årets allsvenska. Det svider....

Växjö och AIK hade båda matchvinnande målvakter och duktiga avslutare!

Bryta ihop och komma igen - igen...

2 kommentarer:

  1. GurkOlle skrev: "Gemensamt för bägge lagen (Växjö & AIK) var att de hade en tydligt "matchplan" som präglade deras spel". Och varför har de en sådan plan ? Jo givetvis för att de har kompetenta tränare, till skillnad från VIK som har en pajjas i båset som inte ens borde få coacha Hallsta Black Sheep i div. 3.
    Man undrar när "Bagdad Bobgänget" (=VIK:s ledning) ska inse sitt gigantiska misstag att INTE satsa på en rutinerad tränare från 1:a början. Men både Ivarsson och Nilsson är väl "billigt och bra" samt f.d VIK-spelare som således passa bra in i ryggdunkargänget.

    SvaraRadera
  2. jag vet inte om jag sagt det till dig men sedan Sperrle värvades har jag sagt att det är helt sjukt att man inte förstärker på den svagaste sidan - offensiven!

    Även om era målisar inte har varit riktiga matchvinnare har de fått oförtjänt kritik enligt mig. Kolla målskillnaden, ni ligger i fas med gnaget, växjö och mora där. Det är ju det andra som saknas!

    SvaraRadera