17 januari 2010

Tjuvlyssna!



För några matcher sedan i ABB Arena sprang jag av en slump ihop med några gamla VIK-profiler. Spelare som tidigare representerat vår klubb mer eller mindre framgångsrikt och som nu på olika sätt följer sin gamla förening. Somliga av dem har troligen något uppdrag i klubben medan andra bara finns i hallen vid varje matchtillfälle. Det intressanta var det samtal som utspelades mellan dessa herrar. Då de var ganska högröstade fick man en god insikt i vad de pratade om.

Man kan kort och gott säga att de var rörande ense om en sak. Det är inte spelarmaterialet som felar. De ansåg att den trupp vi har idag har alla ingredienser för att vara med och slåss om en plats i toppen av tabellen. Vad de ville se var en förändring av ledarskapet! De var väldigt missnöjda med att gulsvart inte valt att ta in en mer etablerad tränare utifrån.

Se där vad man kan snappa upp i en periodpaus en helt vanlig match!

Det skall bli väldigt spännande att följa skeendet i klubben resten av säsongen. Vad händer om Fredrik Nilsson får ordning på prylarna och hittar ett sätt att leda styrkorna som tilltalar ansvariga ledare i klubben? Är Fredriks framtid som tränare i klubben ett avslutat kapitel oavsett vad som händer resten av säsongen eller finns det en möjlighet för honom att prestera, leverera, och få fortsatt förtroende?

Själv är jag oerhört kluven i denna fråga. Etablerad eller inte. Vi behöver en tränare som får fart på våra trupper. Se på Bofors och Almtuna som har två unga orutinerade tränare och lyckas fantastiskt bra! Kan Fredrik Nilsson bli en ny Sam Hallam?

Minns att Sam Hallam kom in sent i Bofors förra säsongen och det är först till denna säsong som han fått sätta hela sin prägel på lagets sätt att spela ishockey. Kanske Fredrik Nilsson kan göra samma resa!

Självklart är det en enklare lösning att ragga upp en "etablerad" tränare och sedan hoppas att allt blir bra. Det finns ett mervärde i detta som kan gillas av sponsorer och supportrar rent allmänt, men, det är absolut ingen garanti för framgång....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar