5 januari 2010

AIK - ett farthinder eller munsbit!

Så vankas det ny match och denna gång mot AIK. En motståndare som vi haft märkligt svårt för de senaste säsongerna. På något sätt har deras spelsätt passat oss väldigt illa. Det är svårt att sätta fingret på vad som är orsaken till detta. Handlar det om något som sitter i skallen på spelarna? Man har svårt att tro det. AIK är "bara" ett lag av många i denna serie. Visserligen ett lag med hög prestationsnivå när allt går deras väg, när det får spela "sitt spel", men trots allt - de är bara ett ishockeylag.

Det som bidragit till våra magra framgångar mot AIK kan ha varit våra backars oförmåga att hantera deras spelskickliga forwards. AIK har många duktiga "lirare" som gärna håller i pucken och letar efter bra passningsalternativ. De skickar inte bara iväg pucken, dumpar den, utan spelar med mycket puckkontroll. Det ställer stora krav på våra backar, eller alla spelare, i det defensiva spelet. Vi måste ha tålamodet och viljan att hålla ihop laget på ett bra sätt över hela isen. Framför allt måste alla i gulsvart vara beredda att åka mycket skridskor. Gör vi inte det blir vi ett lätt byte för deras skickliga forwards.

Glädjande nog har det defensiva spelet varit rätt bra hela säsongen, förutom lite darr på målvakterna, så förutsättningarna finns nu att vi skall kunna stå upp på ett bättre sätt. De senaste tre matcherna har vi faktiskt bara släppt in två mål och det indikerar en viss defensiv stabilitet.

Vårat stora problem har egentligen inte varit att vi släppt in för mycket mål, förutom någon enstaka match, utan problemet har varit det motsatta - vi har gjort för lite mål. Med Daniel Sperrle i målet har vi till synes fått tillbaka en trygghet i defensiven vilket medför att laget inte behöver känna samma oro så fort pucken kommer ned i egen zon.

Nu väntar jag, och många med mig, på att vårt senaste forwardsförvärv skall göra sig synlig även i poängproduktionen. Vad var det han skulle kallas enligt Pasi på VLT?  Var det inte CC Top? Dags då att göra skäl för det smeknamnet:)

Edit: Kanske lika bra att skriva färdigt detta inlägg som det var tänkt från början!

- Morgondagens match blir en värdemätare, en vattendelare, en riktningsvisare. Kommer gulsvart att ånga på, ta sin fjärde raka seger, och därmed svälja AIK som en liten munsbit eller kommer Gnaget  sätta stopp på den tillfälliga framgångsvågen? Personligen tror jag på en scenförändring. Det är nu dags för oss att inleda en segerrad mot Stockholms stolthet.

Hur det går i matchen? Tja, vad sägs om att vi vinner med 3 mål mot 2! Det duger för mig...


1 kommentar:

  1. Nu problematiserar du väl ändå i onödan! Säg det som alla vet: Gnaget är helt enkelt för jävla braooo!

    Nä, jag bara skojar. Du gör nog rätt i att peka på våra spelskickliga forwards. Tack vare dem ska vi vinna i morgon. De är helt enkelt för jävla braooo!

    Förlåt om jag tjatar men en sak ska du veta GurkOlle: Gnaget är för jävla braooo!

    SvaraRadera