19 januari 2010

Toppmatch?

Har nyss sett matchen mellan AIK och LIF. Frågan är - hur bra - eller dåliga LIF och AIK är med ES-mått mätt. Som jag såg det visade varken AIK eller LIF upp kvaliteter i denna match som skrämmer lag från ES. Leksand såg osedvanligt tunga och sega ut. Den speed och fart som man förknippar med LIF lös långa stunder med sin frånvaro. Denna gång var man dessutom mer än lovligt fumliga med pucken vilket gav AIK några enkla mål. AIK, å andra sidan, var ovanligt bleka offensivt trots att man till slut vann ganska komfortabelt.

AIK:s vinstrecept blev istället defensiven. Genom en form av "tråkhockey" där man hela tiden såg till att vara fem man hem, styra bort Leksand från eget mål, och ta vara på fummel från LIF grejjade man biffen. Det blev inte alls den matchbild som jag förväntat mig. Var detta den första matchen mellan dessa lag som inte innehöll en enda regelrätt tackling?

Det intressanta är ett Herr Thornberg, den gamle tränaren, var lyriskt över spelet. Så det var kanske så det var denna gång - tränarhockey! Strikt - snålt - försiktigt. Ínte vackert men rasande effektivt..

Personligen tycker jag Leksand var det bättre laget men AIK vann. Se där hur det kan bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar