10 januari 2010

Vinter



Det är svårt att bära på ett tungsinne länge. Framför allt är det inte nödvändigt. Bloggen har därför bestämt sig, som någon kanske redan anat, att släppa taget om det eländes elände som präglat vår säsong fram till nu. Varför bära på ett tungt ok om det inte är nödvändigt?

Har man varit ute på en förmiddagspromenad i det underbara vinterväder som råder får man svårt att låta bli att hänryckas. Det är faktiskt gudomligt vackert när naturen står skrudad i vinterdräkt. När man inandas den kyliga och friska vinterluften fylls man med energi och en känsla av inre rening. In kommer det friska syrerika och ut det unkna och fadda. På något sätt får man lite "spritt" i kroppen. En känsla av lugn, glädje och mental harmoni.

Det är då man inser, med öppet sinne, att livet har så mycket mer att erbjuda än tre poäng i en hockeymatch. Visst är det trevligt med vinster men det finns andra värden i utövandet av en idrott som man också måste beakta. Trots att vårt lag i dagsläget spelar på en nivå som ligger långt under det förväntade så kommer det en morgondag. Och det är den morgondagen som vi kan påverka.

Mitt råd till gulsvart är att använda resten av denna säsong till att lägga en grund, en bas, att stå på inför framtiden. Det gäller allt från spelartrupp till tränarfrågan och hela den gulsvarta organisationen. Använd tiden som kommer till att på ett objektivt sätt rannsaka vad som gick fel. Utan stenkastning eller hårda ord om huvuden som skall rulla eller spelare som skall hängas - ut!

GurkOlle har funderat en hel del över varför det gått som det gått och sannerligen - det är inte helt lätt att analysera vad som egentligen varit fel!

- En konstruktiv och öppen rannsakan där föreningen för en ärlig dialog mot sponsorer samt supportrar kan vara en bra väg att gå. Föreningen får inte krypa in i sitt skal och förneka eller negligera de frågor och den oro som finns. Här gäller att återställa förtroendet inför den framtid som vi alla har - även gulsvart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar