14 januari 2010

Ropen skalla - låt huvuden falla!



Storstädning!

Bloggen tycker att de allra flesta gulsvarta hanterar säsongens monumentala misslyckande på ett hedervärt sätt. Visst finns det en och annan i leden som gärna ser att det "städas" och att "huvuden skola rulla" men i stort är det ett sansat, men nedslaget, gäng supportrar. Kanske, med handen på hjärtat, anade vi alla att årets spelartrupp inte skulle nå de önskade höjderna. Kanske var det fler som tvivlade än som trodde? Men först måste man spela om det. Inte kasta in handduken först - typ.

Själv tillhörde jag nog gruppen "hoppfulla tvivlare". Att tappa två poängmaskiner som Arla och Olausson visste man skulle bli kännbart. Man förstod även att vi ställde två målvakter på isen som bägge uppvisade ett väldigt ojämnt spel föregående säsong. Men hoppas - det kunde man. Hoppas att målvakterna skulle "mogna" och att de nya spelarna som värvades skulle "blomma ut"!

Nu har vi facit. Nu sitter vi alla med en väldigt lång näsa...

Personligen anser jag att det inte går att skylla den usla säsongen på enskilda spelare eller tränare. Inte ens Leif Rohlin eller någon annan person ur VIK:s inre led kan belastas för att del blev "kalkon" istället för "kanon". Om man tror det så gör man det alldeles för lätt för sig. Problemet är nog mycket mer komplext än så.

Oavsett vem eller vilka som bär störst skuld till årets debacle är det viktigt att föreningen nu kommer ut ur garderoben och pratar med "folket". Ge oss hoppet och tron tillbaka. Smyg inte omkring räddhågat inne på kansliet utan kom ut, rakryggade, och säg som det är:
- Det blev skit detta, men, vi GER OSS INTE!
Berätta sedan om hur föreningen vill gå vidare, hitta vägar ut ur dimman, tillbaka till spåret, presentera en ny vision, nya tankar, nya drömmar!

Det sämsta föreningen kan göra i dagens läge är att undvika en konfrontation med verkligheten den befinner sig i och som vi alla ser!

Nu mosar vi Troja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar