13 januari 2010

Mora testar Thalberg..


Johan Thalberg...

Så fick han begå sin debut i den nya klubbdressen. Kan tänka mig att det fanns en hel del anspänning i kroppen hos den gode Johan. Här hade han chansen att ta för sig, visa alla belackare, att det fortfarande fanns en bra målis bakom masken. En liten revansch, en möjlighet att räcka långa näsa eller visa fulfingret mot alla som spottat och tvivlat. Hur det gick? Tja, det kunde nog gått bättre. Misstänker att Jan Karlsson inte är helt nöjd med sin nye målvakt. När man läser om Johans insats är det nästan så man ryser. Har vi hört det förut:

- Han släppte onödiga returer!
- Han täppte inte till vid sin första stolpe!
- Han tog inte backskott trots att han knappt var skymd!
- Han tappade en puck ur plocken som gav Mora ett enkelt mål!

Nu är det naturligvis för tidigt att såga Johan. Han kommer säkert lyfta sitt målvaktspel vad det lider. Men för en annan känns det, på ett egoistiskt sätt, väldigt bra. Det hade varit värre, ur ett gulsvart perspektiv, om han spikat igen, storspelat, och därmed visat att VIK gjorde fel som "skickade ut honom i kylan".


2 kommentarer:

  1. Tycker synd om killen, han försöker säkert men det har gått troll i det.

    Hoppas det vänder, han är ju ung fortfarande..

    SvaraRadera
  2. Man kan undra om det är mardrömmen han upplevde mot SSK hemma i förra årets kvalserie som fortfarande sitter som en tagg i hans undermedvetna...

    SvaraRadera