9 januari 2010

Spader Svanberg!




På vårt forum, Gurkburken, pratas det en del om det som varit och det som borde gjorts. Om inte annat finns det synpunkter på vilka spelare som borde skickas ut i kylan, sparkas dit pepparn växer, eller rent av få ökat förtroende av tränaren. Personligen ser jag en möjlighet till förändring som känns helt rätt i denna tid av motgång och tandagnisslan.


Skicka in Ola Svanberg på isen. In med en Svanberg i truppen. NU!

För mig personligen har alltid Ola varit en favorit. Lite av den "fula ankungen". En spelare som bryter mönster. En spelare som inte alltid följer den gängse normen om hur pucken skall hanteras utan en spelare som ibland handlar instinktivt. En spelare som genom ren intuition kan skapa situationer som överraskar. En spelare som vågar spänna sin sträng till bristningsgränsen för att lyckas - eller misslyckas.

De belackare som anser Ola Svanberg som en "säkerhetsrisk" eller en orsak till tappade poäng kan nu se i backspegeln om dessa anklagelser är helt sanningsenliga! Hur bra har det gått för laget med Ola Svanberg på läktaren - egentligen? Har alla misstag bland backarna eliminerats? Har vår defensiv blivit fast som klippan? Har våra uppspel från backar blivit bättre? Har vi radat upp segrar på isen i hans frånvaro?

Ni vet alla svaren på ovanstående frågeställningar. Det har gått "prutt" även utan Ola Svanberg på isen. Men det kanske är hans fel - också? Hans dåliga aura som påverkar truppen på distans?

Nej, vet ni vad! Vad finns det att förlora i den position som vi befinner oss i nu! Det är dags att våga. Slänga in en joker, en triumf, även om vissa får spader. Min övertygelse är att ett lag som trampar vatten, som kört fast, behöver irrationella spelare som vågar bryta mönster, beträda främmande stigar, ge sig ut på djupt vatten, i strävan att skapa förändring.

In med Ola Svanberg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar