28 januari 2010

Borås, Borås,Borås!

Det går inget vidare för oss nu. Tänk så det kan bli. För inte så länge sedan fanns det gulsvarta fans som häcklade och hånade andra klubbar för deras brist på sportsliga framgångar i årets hockeyallsvenska. Nu har det tystnat i leden då vi själva sitter i utförsbacken mot bottenregionen av tabellen. Det är med andra ord mycket roligare att ta del av andras olycka än sin egen..

Vad är det man säger: "Skrattar bäst som skrattar sist"

För övrigt har Leksand värvat fler spelare. Det var nog inte så bra. Det blev stryk direkt mot Troja. Men, hallå, kanske någon säger. Det beror väl inte på de nya värvningarna? Kanske, kanske inte, men hur känns det att spela i ett lag som plötsligt börjar handla på sig spelare inför slutspurten av serien. Tacksamt kan det inte vara - typ! Först slita hund i match efter match mot det hägrande målet sedan plötsligt bli sidsteppad för ett nyförvärv. Men vad vet jag?

Örebro, som vi alla älskar(!) gör det som vi borde göra. De knyter nävarna och ger sitt yttersta i varje match. Bara att buga och bocka. De gör sitt jobb på ett beundransvärt sätt. Har de fyra raka nu? Vem vet. Kanske Örebro blir det lag som tar upp jakten på den sista playoffplatsen i alla fall?

Såg matchen mellan Bofors och Växjö. Den slutade 2-3 och blev med andra ord en jämn match - målmässigt. Sanningen är dock att det var stor skillnad på Växjö och Bofors i sättet att spela. Bofors lever på fart och rus. Tempo, tempo, rakt på mål och kämpa, kämpa. Förvisso gör de detta på ett bra sätt, men, Växjö har en helt annan dimension i sitt spel. Dessutom betydligt fler kvalitetsspelare. Tror banne mig Växjö kan knipa en direktplats till kvalserien denna säsong. Den där backen, McNevin. Vilken lirare!

AIK:s medlemmar har röstat, tror jag, denna afton som nyss passerat. Intressant att följa vad det kom ut av det hela. Vad är det ordspråket säger: "Tomma tunnor skramlar mest". Tycker det passar rätt bra på allt snack om AIK:s framtid.

....






1 kommentar:

  1. Var en stund sedan man kikade in i denna blogg! =)
    Har försökt trappa ned mitt statistikknarkande och sillysupande men det är svårt. Intressant att se dina analyser av allsvenskan trots VIK:s svårigheter att avancera. Själv hade jag nog aldrig orkat med att hålla hockeyhumöret uppe om Leksand gått dåligt.

    Grattis till ditt nya golv. Furubräderna här skulle behöva sig en slipning men nu står ju möblerna redan där!

    SvaraRadera