30 januari 2010

Borås - igen

Satt och funderade lite på hur våra stats ser ut mot de andra lagen i årets allsvenska. Det blev en ganska dyster stund. Vi har inte plus på många motståndare denna säsong:

Sundsvall - 1 vinst 2 förluster
Mora - 0 vinster  3 förluster (hata Mora)
AIK - 1 vinst  2 förluster
Leksand  - 1 vinst 2 förluster
Örebro - 1 vinst  2 förluster
Borås - 1 vinst  2 förluster
Osv....

Det enda laget som passat oss bra denna säsong är - Björklöven. Där är vi obesegrade. Almtuna däremot har blivit rena skräcken för oss. Tre raka förluster mot Uppsalaiterna.

När man ser dessa fakta i sin nakna tydlighet måste man inse att varje poäng vi tar i fortsättningen får ses som en mindre bragd! Så dåliga är vi, faktiskt, att nästan alla våra motståndare har ett mentalt övertag mot oss. De ser bara möjligheter till poäng när de skrinnar in på isen mot oss oavsett om vi spelar hemma eller borta.
- Troligen ser de på oss med lika nedlåtande syn som vi själva gör på de lag som vi anser vara "bottenlag".

Sanningen, mina vänner, är att vi numera är just ett sådant. Ett bottenlag. Utifrån det perspektivet finns det bara en väg ut. Visa hjärta, kämpa och slit. I varje byte, varje närkamp. Varje enskilt moment på isen måste vinnas med hjälp av glöd och vilja.
- Även om man är ett "bottenlag" är det absolut inte förbjudet att kämpa som dårar för sin heder, sina fans och för sin dagpenning...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar