9 januari 2010

Krishantering!





Överallt och ingenstans händer saker som ställer vår vardag på ända. Det sannolika blir osannolikt och det förväntade förbytts i det oförutsedda. Kyla förbytts mot värme - ljus blir till mörker. Att vara supporter till ett lag vars insatser pendlar mellan det mediokra till det godkända inom en tidsrymd av två djupa andetag är inte lätt. Precis när man inbillar sig att det värsta är över, att vi går mot ljuset igen, så slocknar lamphelvetet och vi står åter omgivna av det kompakta mörkret. Ett mörker som absorberar, försöker sluka vår sista gnista, vårt sista hopp, som kväver våra drömmar, tynger våra sinnen och rent allmänt får oss att må som gårdagens bortglömda soppåse.
- Livet stinker - helt enkelt!

I stunder som denna är det bra att kunna lyfta blicken över horisonten, titta bortom det elände som nyss utspelat sig, och inse att det alltid kommer en annan dag - en ny dag - en dag som erbjuder nya möjligheter. För så är det. Mitt i svårmodet som vi alla gulsvarta supportrar säkerligen upplever i denna stund finns det anledning att trotsa mörkret och fortsätta sträva mot ljuset. Att gräva ned sig, dra täcket över huvudet, gömma sig och förneka faktum är inte konstruktivt.

Vi måste alla stå upp och inse att vårt lag inte har den slagkraft som vi alla önskat. Vi måste alla anpassa vår kravbild till den verklighet som för dagen råder. Vi kan inte över en natt byta ut en hel spelartrupp, hitta ett etablerat tränarpar som vänder trenden, eller tokvärva fyra transatlanter i ett desperat försök att börja vinna matcher.

Vi måste nu acceptera verkligheten och utifrån den tillsammans medverka till en positiv utveckling. Ett sätt att göra detta är att fortsätta gå på matcher, fortsätta engagera oss på forum, fortsätta tro på en framtid och sluta älta det som gjorts och har varit.

Ingen av oss blir lyckligare av att ständigt påminnas om allt som blivit fel, vint, och krokigt denna säsong. Låt oss istället se varje match i resten av årets allsvenska som en grogrund till något nytt, större, bättre och vackrare som kommer att blomstra i en annan tid, en annan säsong......

Vi ska inte ge upp - bara visa lite mer tålamod....

"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar