29 september 2009

Vi vann i alla fall skotten!


Tokigt det kan bli - ibland. Här hade man bespetsat sig på en jämn och dramtisk match med ett spännande slut. Trots en märklig andraperiod(1-4) blev så till slut, men, med fel slut! Nu känner man sig mest - slut! Kanske dags för ett be-slut! Ska man som uppgiven supporter kasta sig ned på marken - gräva ned sig i närmsta lövhög? Bränna halsduken? Gömma undan klubbnålen? Lämna in matchtröjan till långtidsförvaring? Förbanna orättvisan? Kräva någons avgång? Hota någon?

Inte då! Bloggen känner förtröstan i denna stund av - misströstan. Känner hopp i - hopplösheten.Tror på framgång i denna stund av motgång!

Vad är det då som föranleder undertecknad att försöka vända dagens debacel till något positivt? Om vi alla lägger frustrationen åt sidan, i alla fall för en stund, och tittar nyanserat på vad som hände i denna match så kommer bilden klarna och misstron skingras!

Faktum är att vi faktiskt var lite bättre än MIF på det mesta denna kväll. Med undantag för korta sekvenser i varje period så var det vi som höll i taktpinnen. Det var vi som spelade oss fram till många fina avslut. Dessvärre var det även vi som dukade för några av MIF:s mål. Man kan säga att vi gjorde allt rätt denna match. Vi gjorde tyvärr även allt fel vilket denna gång gynnande motståndarna!

Positivt i dag var:
- Vi skapar väldigt många målchanser i spelet fem mot fem!
- Vi gjorde ett mål i pp. Alltid något!
- Laget fortsatte att köra på ända " to the bitter änd"

Negativt idag var:
- Vi tappade puck och markering i egen zon fast vi egentligen hade kontroll på puckuslingen!
- Målvaktsspelet vid 0 - 3!
- Forwards gör inte mål!

Bloggen sätter därmed upp ett trotsigt anlete och förväntar sig att andra skall göra likaså. - Inte faen ger vi Gurkor upp för så lite?

Det MIF gjorde jäkligt bra, fram till att de skaffat sig sitt 4 -1 överläge, var att sätta press med hela laget när vi hade pucken. Inget annat lag har spelat med så hög press mot oss tidigare i ABB Arena. Det var mycket därför våra backar hamnade i tidsnöd och gjorde fler misstag än tidigare. Det var alltså inte bara vi som misslyckades i vissa moment, det var även motståndaren som lyckades med sin strategi! Dessutom hade MIF en målvakt av rang...

Nu kör vi över AIK istället!




1 kommentar:

  1. Hoppas att ni kan ta ner AIK på jorden.Vi kan tacka Svensson för segern igår.Vem saknar Hurme?Ingen av våra fans i alla fall,möjligtvis motståndarna.

    SvaraRadera