3 september 2009

Björklöven blev ingen match!

Utan att på något sätt förringa de gulsvartas insats i kvällens match måste bloggen först ärligt deklarera att Björklöven aldrig bjöd upp till riktig kamp denna gång! Endast när Västerås fjärdeformation kom in på isen ,bestående av fyra juniorer, lyckades Björklöven sätta lite tryck i anfallszon. Men inte ens då blev det riktigt farligt! Det var med andra ord ett ovanligt blekt "Löven" som gästade ABB Arena denna gång. För "Tarras" i kassen blev det därmed en tämligen lugn afton.

Vad kan man då utläsa av denna insats från våra gulsvarta hjältar? Tja, en sak är klar, det finns en hel del kvalitéer under ytan, eller under tröjorna, i årets upplaga. Nu är det bara att finslipa på en massa detaljer. Anfallsspelet var stundtals rörligt, fantasifullt, nästan lekfullt, och chanser skapades både här och nu. Med bättre skärpa i avsluten hade det trillat in minst tre - fyra kassar till. Nu valde man dock att spela ett extrapass istället för att gå på eget avslut.

Till saken hör att Lövens målvakt, Thomas Sehlstedt, var riktigt bra och tog en hel del svåra avslut vilket höll de gröngula kvar i matchen ända till slutet.

Summeringen av mina intryck blir att Västerås gör en godkänd insats utan att förta sig. Björklöven måste lyfta sig en nivå till innan man ser dem som ett hot mot oss i det kommande seriespelet.

De som förtjänar lite extra beröm denna kväll:
- Andreas Valdix
- Peter Öberg
- Stefan "Loppan" Hellkvist
- Här har Ivarsson hittat en formation som verkligen gillar att "lira" ishockey. Öberg är ankaret som spelar klokt, Valdix den finurlige med aviga dragningar och pass, samt Loppan som går på avslut! Får denna formation fortsatt förtroende kan det bli - mumsigt!

- Alexander Ribbenstrand
- Per Hellmersson
- De två nyförvärven på backsidan som åter visar att de inte kommer göra oss supportrar besvikna över deras inträde i truppen!
Mera läsvärt om matchen!

Matchfakta
VIK-Löven 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Första perioden:
1-0 (10.38) Fredrik Johansson (Sebastian Meijer).
Andra perioden:
1-1 (8.34) Tero Koponen (Niklas Zetterström, Jonas Floberg),
2-1 (10.14) Peter Öberg (Andreas Valdix, Stefan Hellkvist).
Tredje perioden: -.
Skott:
35-17 (14-7, 14-6, 7-4).
Utvisningar:
VIK: 6x2.
Björklöven: 6x2.
Domare: Niclas Johansson. (Som enligt mitt förmenande var riktigt bra!)
Publik: 724.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar