23 september 2009

Västerås - IK Oskarshamn 2 - 0


Bloggen försöker desperat summera sina intryck av kvällens drabbning mot IKO. Vad kan man säga. Vi vann och tog hem tre poäng. Bra så. Men, faktum är, att VIK överlag gjorde en helt ok insats mot ett för dagen väldigt uddlöst Oskarshamn. Endast tack vare en mycket duktig målvakt och missriktade avslut från VIK kunde IKO hänga kvar i matchen ända till slutet.

Normalt brukar man känna ett visst obehag när det egna laget inte lyckas stänka in alla "givna lägen" men ikväll var det lungt på den fronten. Oskarshamn hade sällan förmågan att lyfta upp för att etablera spel i anfallszon. Det var endast i kraft av två pp som IKO kom till något som kan kallas avslut. Länge sedan man såg ett så blekt IKO!

Det vi tar med oss är anfallspelet fem mot fem, noll insläppta och en bra inställning från alla spelare. Det som behöver bli bättre, mycket bättre, är powerplay och avslut. När det gäller spelarkritik var det enligt mitt förmenande ingen spelare som stack ut mer än någon annan. Lite skönt att se "Notan" i laget igen. Nämnas kan att den där Kanadicken, Christian Larrivée, vann en himla massa tekningar i offensiv zon. Det kan visa sig värdefullt med tiden.


Matchfakta VIK-Oskarshamn
2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
Första perioden:
1-0 (8.14) Stefan Hellkvist (Sebastian Meijer, Ola Svanberg)
Andra perioden:
2-0 (18.06) Fredrik Johansson (Jonas Johansson)
Tredje perioden: -
Skott: 35-13 (11-1, 15-6, 9-6).
Utvisningar:
VIK: 2x2.
IKO: 5x2.
Domare: Mikael Sjöqvist som gjorde en bra insats. (4+)
Publik: 1577 - vilket är pinsamt dåligt!
[Matchfakta från VLT]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar