6 september 2009

Mer nyförvärv...


..och ingen vet mindre än jag hur det kommer att bli!


Sent omsider, hastigt och lustigt, kommer det in nya spelare i laget. Lagom när man börjar ana linjerna i den befintliga truppen, får man tänka om! In med det nya - ut med? Är det bra eller dåligt att det nu i "elfte timmen" inför premiären droppar in nya spelare i truppen? Plötsligt skall några obekanta faktorer tas med i ekvationen:

- Henrik "Notan" Nordfeldt! (forward)
Enligt mitt förmenande precis den spelare som laget behöver! Rutinerad, laglojal, mångsidig och mycket användbar både som center, forward och back! Henriks tillkommande i truppen är nog enklast att hantera. Det saknas centrar och där finns en given efterfrågan, men, i vilken formation? Klurigt värre för tränarna! Att Henrik dessutom är duktig i spelet fyra mot fem är också meriterande och då har vi ännu inte pratat om hans fina skott som back i powerplay! Jag ger därmed Henrik följande tillskottspoäng:
4 (Av 5 möjliga)

- Jonnie Karlsson (back)
En "förlorad son" kommer tillbaka till fäderneshemmet! Har pratat med "folk" som minns denne yngling från sitt debutår i VIK och ES! Gemensamt för deras vittnesmål är att de ser honom som en rejäl resurs som utan vidare kan gå in i första backpar - rentav! De minns även att han spelade frejdigt, rakt, enkelt och med bra marginaler! Lyssnar man till vad lövensupportrar säger förstärks detta intryck. Här har vi, hipp som happ, fått in en mycket bra back med allsvenska mått mätt! Kanon tycker bloggen och ger:
4 (Av 5 möjliga)
(Rättelse 090906 17:22: VIK har ännu inte skrivit kontrakt med Jonnie)

- Christian Larrivée (forward)
Detta måste anses som den största "värningsbomben" på år och dag! Kanske rentav den största sedan omstarten! Varför då, då kanske ni undrar? Jo, därför den kom så oväntat! Visst var det stort att värva "Arla" förra säsongen, men, vi visste då att klubben letade efter den typen av spelare. Denna värvning kom dock "som en blixt från en klarblå himmel" i ett skede då man trodde truppen var spikad och klar! Och det är inte "kattskit" som den gode Leif Rohlin plockat in i påsen! Enligt många, väl insatta Malmöfans, är denne Christian Larrivée en klasspelare som de gärna sett i sitt eget lag! Under den korta tiden i MIF,under pågående försäsong, gjorde han ett väldigt positivt intryck både på ledare, tränare och supportrar.

Nu är det självklart så att en spelare gör inget lag, men, en kanadensare gör en himla massa - gott! Inte bara att vi får en duktig spelare, vi får även lite mer drag kring laget, truppen, gänget, vad ni vill! Trots att vi lever på 2000-talet är det fortfarande lite "märkvärdigt" med transatlanter i allmänhet och kanadensare i synnerhet! Kan vi kalla det Magi! Titta bara på Greg Jacinas korta sejour förra säsongen. På kort tid blev han en stor favorit i laget! Bara kanadensare, i alla dess former, har den naturliga förmågan att skapa intresse kring sin person bara genom att - vara!

Plötsligt har laget nu fyra duktiga centertyper! Det som såg ut att bli en akilleshäl kan nu vändas till vår styrka! Då jag ännu inte sett Christian Larrivée med egna ögon får vi vänta med de riktiga superlativerna. Men poäng skall han ha och får:
7 (Av 5 möjliga)

IN MED JENSA I MÅLET


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar