13 september 2009

Plötslig händer det - del #1


... att man drabbas av en insikt!
(eller - Från VIK till VIK till VIK, eller, hur Västerås blev VIK - Ungdom - VIK HK - KK - etc.?)

Bloggen är aldrig rädd att ta ut de verbala stegen så till den milda grad att det kan upplevas som både vilseledande och frustrerande att försöka förstå sig på andemeningen med inläggen för läsaren. Detta inlägg är dock ett ärligt försök att klargöra, skingra dimman, lyfta fram, göra transparent (!), det som nu ligger dolt i ett töcken, som begravt under en sunkig filt!

Efter denna underfundiga, eller förvirrande, inledning kastar sig nu bloggen ut i ovisshetens hav i ett naivt(!) försök att ställa saker, som kommit bort, tillrätta!

Det var en gång..
.. ett ishockeylag från Västerås. De framled sina dagar åkandes både fram och tillbaka, hit och dit, upp och ned i seriesystemet, allt uti sin älskade arena - Rocklundahallen! Människor som bodde i bygden slöt med glädje och passion upp runt sitt lag och bjöd därmed en god stämning i hallen. Allt var frid och fröjd och kungen och drottningen... öh! ..och stadens folkvalda pratade stolt om sitt lag som spred stadens budskap över länet och hela riket! "Tänk vad härligt att laget, genom sina framträdanden i hela riket, sprider gurkornas vackra lov!" Allt var frid och fröjd i det lilla Gurkriket fram till den stora katastrofen!

Det uppdagades nämligen att någon tagit hela säcken med pengar och investerat i den Azerbaijanska infrastrukturen! Som ett led i att förstärka lagets styrkor hade någon driftig person i föreningen börjat byta bussar mot spelare. En buss mot två "ryska spelare" var framgångsmetoden. Spelare som därefter fraktades via Viking lines stolta armada av skepp från när till oss.

Man kan kort konstatera att bussarna försvann, nyförvärven försvann, resten av pengarna försvann, inställningen i spelartruppen försvann, platsen i ES försvann, styrelsen försvann, och slutligen - föreningen försvann!

Jämmer och elände! Ett stort mörker bredde ut sig i Gurkriket och inte en endaste liten gurkplanta syntes gro. Stadens styrande orerade på gator och torg om "den skandalösa skandalen" och "svor sig fria från ansvar" som de sanna folkvalda de var!

Kvar, i ruinerna av det forna stolta Gurklaget, stod endast en förvirrad Curt Lundmark iklädd syndabockens fulla rustning! "Ve dig!" "fy och usch!" ropade supportrar samt sponsorer och fördrev lagets siste ståndaktige apostel till jämmerdalens skugga.

På stadens gator drev människor omkring, förvirrade, desillusionerade och utan framtidshopp! Deras stolta kära lag fanns ej längre! "Ve och Fasa!". Skulle Surahammar överta tronen. Skulle alla stolta Gurkor tvingas leva i förnedring av en sketen liten bruksort? Kloka män, och kvinnor(!) slog sina huvuden ihop, funderade i dagar, veckor och länge, länge! " Hurra, vi har det!" hördes det ljuda över mälarstadens gator och torg! "Vi ombildar klubben, startar om, och kallar oss VIK Ungdom!"

Solen kom åter till staden. Människor, som understundom tvivlat, strömmade åter för att med egna glosögon bevittna denna återfödelse! Arenan fylldes åter med skratt, glam och ett och annat psykotiskt vredesutbrott! Gurkorna var tillbaka! Hela riket applåderade! (Alla utom de som bodde i Solna)

... fortsättning följer!

Idag skall vi spöa Mora, hej hå hej hå!



OBS! I det fall det förekommer faktafel, oklarheter eller rena lögner i denna episka berättelse hänvisar jag till Länstyrelsen, Landstinget, Rädda Barnen samt föreningen för "Det okulta navets bevarande". Själv fortsätter jag oförtrutet vidare...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar