20 september 2009

Mot Almtuna gäller det att ....

... sikta rätt!


Senast mot Leksand var det lite si och så med prickskyttet. Vi kan visserligen åberopa att stolpar och ribba var emot oss, men, det förhindrar inte att Ivarsson sätter våra forwards på lite extra skotträning inför matchen mot AIS!

Bara för det skall nu Bloggen presentera segerreceptet mot Östra Aros stolthet. Se till att målvakten tar alla skott! Så enkelt är det. Sedan är det bara att hänga minst en kasse så är tre poäng hemma.

Är det så enkelt?, kanske ni undrar! Och, ja så enkelt är det - typ! Självklart är problemet mer komplext än så, men, själva basen i mitt resonemang är att vi måste få "upp" en av våra målvakter på en högre nivå - nu. Det spelar ingen roll att vi nu har en bättre backbesättning än på många år om det inte finns ett "plank" längst där bak som står ivägen även för märkliga styrningar och konstiga snedstudsar.

När det gäller forwards finns det tillräckligt många duktiga spelare som kan turas om att göra avgörande insatser offensivt. Men även där är det viktigt att någon, eller några, kliver fram och visar vägen. Jag vill därför se att:

- Kalle Olsson tar mer initiativ...
- Jonas Johansson går mer rakt på mål...
- Tobias Forsberg får mer puck på bladet...
- Henrik Eriksson lyckas med några dragningar...
- Vi vinner fler tekningar...
- Ribbenstrand fortsätter med sina offensiva utflykter...
- Ivarsson är mer noga med vilka formationer som skall spela powerplay...

Vi har en mycket god chans att piska Almtuna på måndag bara alla bidrar med det de är bra på. Och om inget annat hjälper - gör som Bofors - kämpa, tackla, skjut!

För övrigt kan man fundera på hur Ishockeyförbundet tillåter AIS genomföra sina matcher i Gränbyhallen! Att kalla Gränbyhallen för "hall" är en väldigt bra beskrivning. Eller kanske "lada" vore bättre. Enligt vittnen en väldigt kall lada dessutom. Med andra ord borde hallen heta "Isladan"! Toppluva och Dunjacka fram - sedan invasion Isladan...



2 kommentarer:

  1. Tjena Olle! Gulsvart Gurka här!. Ville bara meddela att du har skrivit Tobias efternamn fel, det skall vara Forsberg och inte Forslund!. Dock som alltid så skriver du annars väldigt bra!. Mvh Gulsvart Gurka

    Älska Västerås IK

    SvaraRadera