2 september 2009

Det kom ett brev - från Norrland!


Bloggen tog kontakt med en brinnande supporter till Björklöven och bad om en liten inblick i hur de själva ser på sitt lag och den kommande säsongen. Svaret kom inom kort och nu kan bloggens läsare ta del av innehållet:

Björklöven
Svenska mästarna från 1987 kommer nu ifrån sin historiskt sämsta säsong och trots utrensning av både spelare, tränare och sportchef fanns länge känslan att kommande säsong skulle tuffa på i samma spår. Relativt anonyma spelare (Victor Lindgren, Tero Koponen, Eetu Qvist) har ersatt de mer etablerade spelarna (Johan Forsberg, Magnus Gästrin, Johan Bergmark) De inledande träningsmatcherna vittnar dock om något annat. Tränare Kari Eloranta verkar ha fått spelarna tänka hockey på ett helt annat sätt än den modell forne sportchefen - tränaren - floskeltoppvinnaren - citatmaskinen Mikael Andersson predikade.

Borta är Dump & Chase mentaliteten och att minimera riskerna i alla lägen. Nu vågar alla spelare hålla i pucken och det kombinerat med en sanslös forechecking gör att laget just nu är riktigt sevärda och svåra att möta. Fråga bara Luleå, Skellefteå och Modo.

Laget är dock inte färdigkomponerat än. Trion Ville Vikeväinen (back), Daniel Despotovic (forward) och Olli Julkunen (forward) är fortfarande under try-outkontrakt och utifrån hur det utfaller kan fler spelare tillkomma. Bland annat pratas det om en eller ett par backar och eventuellt en riktigt målspruta.

Senaste nytt 1: Ville Vikeväinen och Jimmy Andersson har fått permanenta kontrakt efter try-outen, medan Christoffer Forssén ej klarat try-outen, enligt Västerbottens folkblad.

Senaste nytt 2: Daniel Despotovic fick nobben av Löven. Nu kommer han istället att testa med Mora, enligt Västerbottens folkblad.

Dålig ekonomi har länge hängt med som en gigantisk puckelrygg, men klubben har jobbat hårt att minska skulderna och nu andas både klubben och dess fans morgonluft. Det pågår en febril aktivitet i ämnet ny multiarena och förhoppningsvis klubbar politikerna i Umeå igenom beslutet under september månad, vilket skulle betyda att Umeå inom en femårsperiod ståtar med en ny arena som sväljer upp emot 10 000 åskådare. I samband med det ryktas det att näringslivet givetvis vill se elitseriehockey i den arenan och att ansenliga summor pengar från lokala företag skulle pumpas in i Löven för att detta ska bli en verklighet. Det är något som bara framtiden kan utvisa, men något som håller den hårt prövade Löven-supportern vid liv ytterligare ett tag.

Hur som helst, i det läge Löven är idag tar laget definitivt en playoff plats och med ytterligare några nyförvärv.. ja, vem vet?

GurkOlle bockar och tackar och ser fram emot en hård och oviss kamp!



Notisen: Precis när man är på väg att fullständigt döma ut årets upplaga av Bofors så går de och spöar upp Mora med 8 - 5 på bortais! Ska det vara så? Och AIK åker till Uppsala för att ta en efterlängtad seger för att stilla sina supportrars växande oro. Och självklart vinner Almtuna den matchen med 5 - 4! Ingen ordning på allting under försäsongen - som vanligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar