25 september 2009

Björklöven - Västerås



Bloggen vet med all önskvärd tydlighet att detta bara var en match i raden av många i den kommande serielunken men - det var ett litet trendbrott! Av tradition har vi inte lätt att vinna i Umeå. Ofta har vi gjort bra insatser men fått vända hem bleka om nosen och med noll poäng i bagaget. Den minnesgode kommer nog ihåg att efter förra årets höstmöte med Björklöven följde "cirkus Tornberg". Det var efter den matchen som kritiken från supportrar växte och några mindre begåvade personer valde att utsätta Johan för olika former av "hot"!


Därmed tycker Bloggen det är dubbelt skönt med denna seger. Det blir som ett avstamp mot något nytt och bättre. Kan aldrig tänka mig att någon i dagsläget är beredd att "skicka lappar" till Ivarsson/Nilsson med förtäckta hot. Visserligen kan man fråga sig varför laget ännu inte har tränat ihop en powerplayformation men det borde inte föranleda annat än ljummen kritik.


För övrigt är Bloggen väldigt nöjd med att Jonas Johannson börjar komma med i målprotokollet. Ett mål idag och assist senast. Det tar sig.

Läs mer:Lövenbloggen

Björklöven-VIK
1-3 (1-2, 0-1, 0-0)
Första perioden:
1-0 (6.42) Johan Svedberg (Martin Johansson, Fredrik Öberg) spel fem mot fyra
1-1 (17.07) Jonas Johansson (Fredrik Johansson, Ola Svanberg)
1-2 (18.32) Stefan Hellkvist (Sebastian Meijer, Christian Larrivée)
Andra perioden:
1-3 (18.35) Dennis Rasmussen (Andreas Valdix, Kalle Olsson)
Tredje perioden:
Skott: 22-31 (13-9 5-10 4-12)
Utvisningar:
Björklöven: 4x2.
VIK: 3x2.
Domare: Olof Lindqvist
Publik: 2 890

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar