9 september 2009

Mora!

Man kan bada i Mora!



Det kanske är det bästa med Mora! Ovanligt gott om badplatser! Och så går man i mål där i en skidåkningstävling som går baklänges typ! Kungen, som flydde från uppretade Morafans en gång i tiden, åkte bevisligen åt andra hållet! Eller var det Gunde Svan?

Nåväl! Jag antar att vårt lag åkte mer ståndsmässigt än på några gamla Edsbynslaggar till dagens bortamatch mot Dalarnas stolthet Mora IK! När bloggen åkte skidor i all sin förtjusande ungdom, då var det skidor från Edsbyn som gällde! Dessutom med något så finurligt som "låg fästpunkt" monterade! Den som inte vet vad detta är har missat lite av "meningen med livet" - typ!

Låg fästpunkt var ett sätt att få pjäxan att sitta cementerad i bindningen, mot skidan, så att man kunde åka "slalom" med vanliga skidor! Det var precis så livsfarligt som det låter! Att ramla med fötter fastlåsta vid skidan på detta sätt var dumt! Dumt av den anledningen att konsekvensen ofta blev, i bästa fall, en stukning, i värsta fall, ett benbrott!

Nu har bloggen definitivt dribblat bort sig själv från detta inläggs egentliga tanke eller budskap! Vi vann mot Mora! Med en italienare i laget! Det måste vara något för alla rekordböcker! Har detta någonsin tidigare hänt? Skönt att veta vad nyckeln till framgång mot detta dalalag är i fortsättingen: - Sätt in en Italienare - var som helst - så går det vägen!

Mora - Västerås 1- 2! Det är så man ryser av välbehag! Där fick Leksand Junior IK på tafsen så de sved! En sveda som kommer bli än värre vid returmötet i ABB Arena! Då skall vi ställa upp med alla som varit borta, och kanske fyra italienare till! (man kan aldrig veta nu när Rohlin börjat tokhandla spelare).

Bra att vi inte släpper in så många mål! Bra att vi gör fler än vi släpper in! En enkel ekvation att efterleva i kommande matcher! Kul att Kalle Olsson fick näta!

IN MED JENSA I MÅLET!

Bloggen noterar att TOPPLAGET AIK , som skall gå till ES, lyckades med bedriften att besegra(!) Almtuna, böndernas bönder, med 2 - 2 - typ! Dessutom gjorde AIK, som skall gå till ES, mål och kvitterade med 1(!) sekund kvar! De spelar verkligen som det ES-lag de vill vara!


Snart börjar det - allvaret!

2 kommentarer:

  1. Almtuna ! böndernas bönder den var bra ;)

    SvaraRadera
  2. I storstadsbons ögon är alla som bor utanför stockholms innerstad - bönder! Bor man dessutom utanför Stockholm är man - böndernas bönder! Enkel storstadslogik!

    SvaraRadera