20 september 2009

Bofors - Leksand

Kort summering första perioden mellan Bofors och Leksand:
Bofors dominerar matchen ganska ordentligt. LIF hänger inte med och drar på sig utvisningar. Jocke Eriksson i LIF:s kasse håller masarna kvar i matchen. Puckar studsar åt alla håll runt honom - men inte in i mål!
Någon minut kvar av perioden. OEL "filmar" till sig en utvisning och självklart gör Pelle Prästberg mål på en retur. Pucken studsade runt mellan klubbor, skridskor och spelare innan den plötsligt kommer ut till Pelle som petar in den! Känns matchbilden igen?

- Jepp, precis som mot oss ser Leksand väldigt sega, tunga och orörliga ut långa stunder. Men vad gör det så länge de gör målen! Leksand ser ännu inte ut som ett ES-lag...
Skott: 14- 6 (Enligt kommentatorer)

Summering andra perioden mellan Bofors och Leksand:
Leksand inleder perioden med några pigga byten men ganska snart tar Bofors över matchen igen(!) Bofors trampar på, dumpar puck, jagar, tacklar och belönas så småningom med ett kvitteringsmål av Viktor Sjödin. Efter målet försöker Leksand flytta upp spelet men det blir återigen Bofors som skapar chanser mot Jocke Eriksson. Bofors får chansen att spela 5 mot 3 tack vare dubbelutvisningar på Leksand. I nästan två minuter cirklar Bofors runt i Leksandszonen utan att få till några riktigt heta avslut. Uselt spel fem mot tre av Bofors.

Några minuter efter Bofors jättechans att ta över matchen får Leksand ett powerplay. Man lyckas skapa en halvchans innan pucken flippas ur anfallzon till en framstormande Boforsspelare. Kollar, i Leksand, hakar och domaren dömer straff som Patrik Lundh petar in.

I slutet av perioden får Leksand chansen att spela fyra mot tre och givetvis(!) lyckas de peta in en kvitteringspuck och därmed hänga kvar i matchen. Erik Johansson, känns namnet igen? Just det, han som avgjorde mot oss..

- Matchbilden är läskigt lik den som var för oss mot Leksand! Bofors skapar och trycker på men får inte in trissan. Matchens lirare så här långt är Viktor Sjödin och Patrik Lundh i Bofors samt Jocke Eriksson i Leksand..

Summering tredje perioden mellan Bofors och Leksand:
Samma matchbild som i de två föregående perioderna. Det är Bofors som tacklar, skjuter och åker och det är Leksand som hakar, bromsar, tar utvisningar men lever på sin fantastiska målvakt! Leksands backar har det riktigt tungt denna match. Lotvonen drar på sig utvisningar hela tiden och ser otroligt "klumpig" ut. Bofors lyckas efter en tilltrasslad situation stöta in pucken till ledning med 3 mot 2. Mycket välförtjänt så långt.

I slutet av matchen uppstår kalabalik. Nordström fullföljer mot Bofors målvakt och alla skall slåss med alla efteråt. Det hela utmynnar i massor av utvisningar och Bofors får slutligen möjlighet att spela av matchen med en man mer på isen. Vad händer då? Istället för att bara passa runt i anfallszon och låta tiden gå tar Bofors ett dåligt avslut, Leksand tar ut målvakten och går till ett sista anfall. Matchklockan visar knappt tio(!) sekunder kvar då Nordström lägger en puck mot mål som Ollas håller sig framme på och styr in 3 - 3.
- Leksand har flyt!

Skott totalt:
60-24 (Enligt kommentatorer)
43–20 (Enligt Aftonbladet)

Matchen går till förlängning som blir resultatlös. Straffar följer! Bofors missar minst och vinner mycket välförtjänt! Hatten av för Bofors som gjorde det vi misslyckades med!