21 september 2009

Örebro - AIK

Kort summering första perioden mellan Örebro och AIK:
Överraskande pigg inledning av ÖHK som dock har lite svårt att sätta pass på bladet men energin är det inget fel på. ÖHK tar ledningen med 1 - 0 i powerplay efter bra spel. Man ser dock att AIK är ett mer samspelt lag då de vänder spelet och sätter tryck mot ÖHK. Ganska enkelt tar AIK sig fram till avslut gång efter annan. AIK kvitterar och går till ledning genom mål i pp. Strax efter 2 - 1 rusar en ÖHK-back bort sig vid offensiv blå och AIK kan komma två mot en och hänga in 3 - 1.
Eloge dock till ÖHK som fortsätter att försöka och skaffar sig flera lägen till reducering. Intressant att se Lihagen i ÖHK. Han lirade ju två säsonger i Västerås innan han vände hem igen. Han har varit riktigt bra i första perioden. AIK känns större, bättre och starkare men får ÖHK in 2 - 3 kan det bli lite roligt ...

Kort summering andra perioden mellan Örebro och AIK:
AIK lite större, smartare, puckskickligare utan att för den skull dominera matchen. ÖHK sticker upp emellanåt man orkar sällan skapa tryck. Blir mest korta anfall, skott, och sedan jaga hem igen. AIK visar upp fyndigt och bra spel i powerplay igen men får ingen utdelning på sina avslut. ÖHK:s Niklas Lihagen fortsätter imponera på mig. Riktigt bra ikväll. Vinner massor av tekningar. ÖHK har missat två frilägen eller - Heino har klarat! Får ÖHK nästa mål kanske de kan göra lite match av detta.

Kort summering tredje perioden mellan Örebro och AIK:
Örebro kommer ut optimistiskt i tredje perioden med ambitionen att komma ifatt varvid AIK retfullt enkel spelar in 4 - 1! Lite senare kommer även 5 - 1 till Gnaget och skillnaden mellan nykomling och topplag i allsvenskan syns allt mer. AIK vinner till slut komfortabelt och visar upp piggt och rappt anfallsspel mot tröga Örebroare. AIK:s powerplay kommer fira stora triumfer denna säsong.

Matchens lirare: Enligt mig!
Örebro: Niklas Lihagen
AIK: Jonas Westerling
Dagens sämsta: Publiksiffran i Bhern Arena- 2 057! Är det Viasat som spökar - igen?