3 september 2009

Ge Jensa spaden!


Förstaspaden!


Dags nu för tränarna att bestämma sig! Bestämma vilken målvakt som skall åtnjuta det största förtroendet. Inget "jidder" som förra säsongen med tre målvakter som åkte ut och in i laget utan att någonsin hitta sin rätta nivå! Det handlar mycket om "trust" eller, på ren svenska, förtroende! Ge en målvakt förtroendet att bära ansvaret för lagets defensiva framgångar. Ge support och stöd i både med och motgång. Det talas ofta om att man måste våga misslyckas inom idrott. Det gäller givetvis även målvakter. De måste få släppa in en och annan "skitpuck" utan att hamna som båsöppnare nästa match, eller, för resten av säsongen!

En forward som missar tre frilägen,men sätter två, hyllas i media som en sniper! En målvakt som räddar tre frilägen men släpper in två ses som ett såll! Prestationen är nästan jämförbar men skillnaden är att den ene hyllas - den andre bannas!

Mitt förslag är inte på minsta sätt provokativt. Om Jensa får förtroendet att spela förstemålvakt kommer han att utvecklas. Så är det och så enkelt fungerar det som kallas idrottspsykologi. Inte nog med att man kan få fram en stark förstemålvakt genom detta agerande man vinner även en andremålvakt som tydligt vet vilka förutsättingar som gäller:
- Skall han någonsin bli aktuell för spel måste han under varje träningstillfälle prestera maximalt för att kunna överta den åtråvärda platsen i rampljuset!


Detta i sin tur sätt press på förstemålvakten att verkligen spela på sitt yttersta för att behålla sin position! Det blir ett "vinna - vinna" förhållande mellan målvakterna som i slutänden gynnar hela laget!

Så sluta dalta nu! In med Jensa i målet och så kör vi så det rycker mot kvalserien! Men först kör vi över Björklöven så det bara stänker om det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar