29 december 2014

Karlskoga, nu jävlars...

Surt sa räven! och blev en - mössa!


Surt, sa räven! då vi förlorade hemma mot Karlskrona senast. De allra flestas uppfattning överensstämmer med min egen. Vi var inte riktigt på rätt nivå för att vinna, helt enkelt. Det fattades några procent i de flesta aktioner. Trots detta så var det inte mycket som fattades för att vi skulle ha tagit minst en poäng i den matchen. Tänker på det slumpartade friläge Erik Andersson fick med knappt två minuter kvar av matchen. Precis när Erik skulle lägga an klubban mot pucken och skicka in den högt i nättaket, så hoppade pucken plötsligt till, och så var den chansen borta. Den situationen var lite signifikativ för hela matchen. Pucken studsade från oss istället för med oss. En ganska vanlig företeelse för att lag som inte är riktigt på tå. Vi hade med andra ord bara oss själva att skylla på. Inget annat.

Nu väntar ett BIK Karlskoga som i kölvattnet på vår fina vinstsvit med åtta rakar matcher tuffat på och vunnit sina matcher. Visserligen har de inte lyckats knipa trepoängare alla gånger men segrar har det blivit. De är med andra ord inne i ett flow, just nu. Känner sig bekväma, trygga och tillfreds. Kommer säkert ut till match idag fullpumpade av självförtroende. De vet att de kan vinna mot alla bara de spelar sitt spel, följer sin matchplan.


Frågan är hur våra spelare hanterar den senaste förlusten? Känner de besvikelse över sin egen insats och därmed en stor revanschlusta? Svaret på detta är givetvis ett stort och entydigt JA!. De är fullt medvetna om att ingen var nöjd med deras laginsats senast och vill på alla sätt visa att de kan bättre. Med andra ord kommer dagens match som en utmärkt möjlighet att städa undan eventuella tvivel på lagets kapacitet. En riktigt bra insats i dagens match kan få lagbygget Gulsvart att lyfta igen. Denna gång till en ännu högre nivå. Den nivå som vi sett glimtvis i de åtta senaste segermatcherna. Det finns där, spelet, men nu gäller det att plocka fram det på bästa sätt.

Det som var lite oroväckande med matchen mot Karlskrona var den mängd utvisningar vi drog på oss. Detta troligen en konsekvens att vi inte hade den fart i åkningen som behövdes. Vi hamnade lite på mellanhand och kompenserade då detta med fasthållningar, slashing eller tripping. Inte bra. Inte bra alls. 

Senaste bortamötet mot BIK Karlskoga började på sämsta tänkbara sätt då vi drog på oss två snabba utvisningar och bjöd våra motståndare på en skön 2-0 ledning. Detta får naturligtvis inte hända idag. Frågan är bara hur vi ska undvika att hamna i utvisningsbåset? Ett svar på den frågan är givetvis att vi själva ser till att ha fart på rören.


Vad kommer då krävas för att vi plockar poäng borta mot formstarka BIK Karlskoga idag?
- Bra målvaktsspel (vem står?)
- Bra backspel (inga bjudningar)
- Bra boxplay (inte orolig)
- Lyckat powerplay (inte orolig)
- Kraftfull offensiv fem mot fem (lite orolig)


Det som fortfarande, efter 34 omgångar, lyser lite med sin frånvaro är spelet fem mot fem på isen. Det funkar, funkar inte, funkar, funkar inte, från match till match. Det är olika formationer som kliver fram vid olika tillfällen men sällan alla samtidigt. Den enda formation som ständigt levererar, i match efter match, är fjärdeformationen. Övrig formationer har över säsong varit alldeles för mycket upp och ned. 

Nu kanske jag är väl kräsmagad. tycker ni, men det tycker inte jag. För ett lag med ambitionen att nå toppen av tabellen och i dess förlängning slåss om en plats till SHL måste man ställa krav. Vi måste helt enkelt bli lite bättre på allt, alla spelare måste prestera lite mer, för att dessa högt ställda målsättningar ska kunna uppnås. Framför allt måste laget prestera på en jämn hög nivå i varje byte, varje match, framöver.


Nyckelspelare i dagens match kan bli:
- Mikael Frycklund (driva offensiven)
- Jan Urbas (komma till avslut)
- Stefan Gråhns (trashtalk)
- Robin  Jacobsson (spela tufft i egen zon)
- Per Helmersson (jobba hårt framför mål)
- Dustin Johner (mål i powerplay)

Övriga spelare måste dock tangera sitt max. Ingen får falla ur ramen. Hårt arbete över hela isen. Då har vi en bra chans...

- Enligt säkra källor kommer förövrigt Mathias Bromé göra mål i dagens match! 


Bloggen tippar 3-3 i dagens match. Räcker så...

Nu kör vi!







2 kommentarer: